Viis + viis -Spotify-uutuutta, vko 37

Mikko Herranen
Pahan ajan Apokalypsi
TAGS: alternative, metal

Voice of Finlandin kautta suuremman yleisön tietoisuuteen singahtanut musiikin monitoimiottelija Mikko Herranen on sooloillut nyt toiseen albumiinsa. Tällä levyllä mies ottaa pari askelta raskaampaan suuntaan debyyttiin verrattuna, mikä on hyvin luonnollinen askel ottaen miehen menneisyyden huomioon.


Jonne
Jonne
TAGS: folk, shamanistic

Jonne Järvelä ei välttämättä monellekaan sano mitään, mutta miehen nykyinen pääbändi Korpiklaani on varmasti jo tutumpi. Nyt hän on lähtenyt siis sooloilemaan ja kerrankin soololevy ei kuulosta yhtään pääbändiltä. Folkin alle tämäkin putoaa mutta metallia ei mukana ole yhtään, vaan kyseessä on akustinen levy. Tyyli on lähempänä miehen Shaman-projektia.


The Bad Ass Brass Band
Töttöröö
TAGS: world, brass

Kotimaisten levyjen sarjaa tällä viikolla täydentää torvisoittokunta The Bad Ass Brass Band. Tällaista Balkan-henkistä poljenta kuulee Suomessa turhan harvoin. Tästä tulee hyvä mieli.


The Vines
Wicked Nature
TAGS: alternative, rock

Australian rokkarit ovat päässeet kuudenteen albumiinsa. Tällä kertaa tarjolla on tuplalevyllinen tavaraa ja ensi kertaa julkaisu on oman lafkan kautta. Rytmiryhmäkin on vaihtunut tälle levylle. Rahoituskin hoitui pääosin PledgeMusicin kautta.


Dr. John
Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch
TAGS: jazz, Louis Armstrong

Tässä on komea tribuutti jazzin isoisälle Louis Armstrongille. Jazziin sekoitellaan monia eri tyylejä hip hopista lähtien. Dr. Johnin lisäksi levyä on muuten ollut tekemässä 45 henkilöä, joten melkoinen projekti tämä on varmasti ollut myös tekijöilleen.


Ja ne toiset viisi


Ryan Adams
Ryan Adams
TAGS: singer-songwriter, alt-country


Sinkane
Mean Love
TAGS: experimetnal, funk


The Haunted
Exit Wounds
TAGS: death metal, Gothenburg


Death From Above 1979
The Physical World
TAGS: indie, rock


In Flames
Siren Charms
TAGS: metal, melodeath