Viis + viis -Spotify-uutuutta, vko 36

Sólstafir
Ótta
TAGS: metal, atmospheric

Islantilainen Sólstafir on viime vuosina kiilannut synkkiä maisemia maalailevan metallin kärkikastiin. Vaikea sanoea onko Islanti syy vai seuraus bändin ulosantiin, mutta joka tapauksessa jälleen viidennelläkin albumillaan bändi ottaa pieniä askelaita soundissaan ja lopputulos on jälleen yhtä jännittävää kuin aikaisemminkin.


Earth
Primitive and Deadly
TAGS: drone, doom

Metallinen synkistely on vahvasti esillä tuoreiden levyjen joukossa. Jo reilusti yli 20 vuotta drone-maailmassa seikkaillut Earth on yksi hienoimmista esimerkeistä. Levyllä vierailee muuten Mark Lanegan, ihan vain huomiona kaikille Lanegan-faneille, jotka keskimäärin taitaa haluta kuulla kaikki miehen tuotokset.


YOB
Clearing the Path to Ascend
TAGS: doom, sludge

Vielä kolmas synkistely putkeen. Tämän voinee niputtaa sludgen puolelle, mutta samasta hidastelusammiosta YOBkin ammetaa kuin edelliset tekijät. Bändi saapuu muuten 16.9. Tavastialle.


Eno Hyde
High Life
TAGS: electronic, dance

Jos bändin nimi ei heti soita kelloja, niin nimet Brian Eno ja Karl Hyde (Underworldistä tuttu mies) saattavat auttaa mysteerin selvittämiseksi. High Life on miesten toinen yhteislevy, joka päätettiin tehdä heti debyytin jälkeen, koska varastoon tuntui jäävän ideoita.


Magnus
Where Neon Goes to Die
TAGS: electronic, dance

Tämäkään artistinimi ei varmaankaan soita kelloja kovin monen pään sisällä (henk. koht. ei ainakaan ollut minkäänlaista mielikuvaa ennakkoon). Duon muodostavat dEUS-mies Tom Barman ja belgialainen tuottaja CJ Bolland. He julkaisivat debyyttinsä itse asiassa jo kymmenen vuotta sitten, ja ovat palanneet nyt jälleen yhteen.


Ja ne toiset viisi


Opeth
Pale Communion
TAGS: progressive, metal


Kix
Rock Your Face Off
TAGS: hard rock, hair metal


Pulled Apart by Horses
Blood
TAGS: post-hardcore, alternative rock


Steven James Adams
House Music
TAGS: indie, rock


Homeboy Sandman
Hallways
TAGS: hip hop, old school