Viis + viis -Spotify-uutuutta, vko 35

Foreknown
Ornithology

TAGS: hip hop, beard

Tämän viikon ehdottomasti kovin (uusi) tuttavuus on Phoenixistä ponnistava partasuu Foreknown, jonka lyyristen tuomioiden jakaminen on sekä kantaa-ottavaa että humoristista – riippuu ihan biisistä. Tällainen helmi on aikaisemmin jäänyt täysin huomiotta.


Various Artists
Look Again To The Wind: Johnny Cash’s Bitter Tears Revisited

TAGS: country, native american

50 vuotta on kulunut Johnny Cashin amerikan intiaanien historiaa käsittelevän Bitter Tears -albumin julkaisusta. Sen kunniaksi ovat mm. Kris Kristofferson, Emmylou Harris ja Steve Earle rakentaneet albumin uudelleen omien tulkintojensa pohjalta.


Sinead O’Connor
I’m Not Bossy, I’m the Boss

TAGS: alternative, singer-songwriter

Enpä tiennyt Sinead O’Connorin olevan enää aktiivinen, Nothing Compares 2 U:sta on kuitenkin ehtinyt vierähtää melkoisesti aikaa. Näyttää hän julkaisseen edellisen albuminsa vain muutama vuosi sitten.  Ainakin asenne tuntuu olevan kunnossa, jos levyn nimeä on uskominen.


Pallbearer
Foundations of Burden

TAGS: doom, sludge

Arkansasissakin osataan hidastella vakuuttavasti. Suomeenkin 16.9. saapuva Pallbearer on kakkoslevyllään nousemassa doomaajien eturiviin.


Gemma Ray
Milk for You Motors

TAGS: singer-singwriter, blues

Britti Gemma Ray on edennyt jo kuudenteen albumiinsa ja parin vähemmän innostaneen albumin jälkeen hän on palannut asian ytimeen ja työstänyt monipuolisen bluesin, soulin ja rockin perinteitä kunnioittavan, mutta samalla kuitenkin onnistuneesti uudistavan levyn.


Ja ne toiset viisi


The Young
Chrome Cactus

TAGS: psychedelic, rock


Deadlock
The Re-Arrival

TAGS: metalcore, melodic metal


DZ Deathrays
Black Rat

TAGS: thrash pop, dance punk


Danko Jones
Live At Gröna Lund

TAGS: rock, hard rock


The Last Internationale
We Will Reign

TAGS: rock, blues