Venäjän suosituin rock-yhtye saapuu Suomeen

Juri Ševtšuk ja Venäjän suosituin rockyhtye DDT julkaisivat tänä syksynä uuden albumin ja ohjelmiston nimeltään Inatše (Toisin), jota Ševtšuk luonnehtii jatko-osaksi 1990-luvun legendaarisille ohjelmistoilleen Musta koira Pietari ja Maailma numero nolla. Yhtye lähtee kiertueelle, joka ulottuu maaliskuun lopulla myös Helsinkiin ja Tampereelle.

Juri Ševtšuk on paitsi rocktähti, myös aktiivinen kansalaisyhteiskunnan puolustaja. Hän ei ole koskaan kaihtanut vaikeita yhteiskunnallisia kysymyksiä tai vastakkainasettelua Venäjän vallanpitäjien kanssa. Viime vuonna hän haastoi pääministeri Vladimir Putinin kutsuvierastilaisuudessa esittäen tälle kiperiä kysymyksiä sananvapaudesta, ihmisoikeuksista, miliisien mielivallasta ja yhteiskunnan rappiosta. Ševtšukia on kosittu myös presidenttiehdokkaaksi. Kotimaassaan he esiintyvät nykyään kymmenientuhansien ihmisten stadioneilla, ja yleisö tuntee DDT:n tuotannon perinpohjaisesti.

DDT tuo Suomeen kaksi erilaista konserttia, Helsinkiin intiimin rokkipainotteisen klubikeikan ja Tampereelle loistavan megashown TOISIN!

Tässä pieni maistiainen DDT:n menosta.

KEIKAT
Pe 30.3. Helsinki, The Circus
Su 1.4. Tampere, Tampere-talo

LIPUT
Helsinki: 55-48 euroa, ennakko Tiketti
Tampere: 65-48 euroa, ennakko Lippupiste

Juri Ševtšukon tavattavissa myös keskustelutilaisuuksissa seuraavasti:
Torstaina 29.3. klo 14 Helsingin yliopisto, Unioninkatu 40 B, Sali 1
Maanantaina 2.4. klo 12 Tampereen yliopisto, Päärakennus
Helsingin tilaisuudessa julkistetaan Tomi Huttusen teos Pietari on rock (Into-kustannus).