Uriah Heep saapuu The Circukseen

Englantilainen progressiivisen rockin legenda Uriah Heep saapuu elokuuun alussa konsertoimaan Suomeen uskollisten fanien ja musiikkinsa ystävien iloksi. Yhtyeen tavaramerkiksi muodostunutta melodista rockia kuullaan The Circus –klubilla perjantaina 2. elokuuta.

Uriah Heep on ravisuttanut musiikkipiirejä jo 70-luvun alusta saakka. Yhtye kuuluu niin progressiivisen rockin kuin hard rockin kiistattomiin vaikuttajiin Led Zeppelinin, Black Sabbathin ja Deep Purplen rinnalla.

Yhtye loi jo alkutaipaleella tunnistettavan tyylin, jossa harkitut kitarasoolot yhdistyivät niin hammond-urkuihin kuin David Byronin lähes oopperatyylisiin lauluosuuksiin. Levyjen kannet ja sanoitukset heijastelivat myös albumien surrealistisia, yliluonnollisia teemoja sekä mystistä maailmaa.

Uriah Heepin tunnetuimpia kappaleita ovat Easy Livin’, Lady in Black, Gypsy, July Morning ja Look at Yourself. Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti noin 30 miljoonaa kappaletta ja se on kiivennyt listahuipulle mm. viiden US Top 40 -albumin voimin.

Useita miehistönvaihdoksia ja sekä ylä- ja alamäkiä urallaan kokenut Uriah Heep on heavy rockin alkuaikojen suurnimistä ainoana toiminut yhtäjaksoisesti yli 40 vuotta. Toukokuussa yhtyeen suuresti arvostettu basisti Trevor Bolder menehtyi 63 vuoden iässä syöpään. Yhtye on ilmoittanut Dave Rimmerin korvaavan kesän kiertueella Bolderin.

KEIKKA
2.8.2013 The Circus, Helsinki

LIPUT
alk. 34€
Ennakkomyynti Tiketistä