UNET: Kerron mitä tapahtui – Naisvoimaista rytinää noisen rajoilta

Oululainen UNET on erittäin vihainen yhden naisen yhtye, joka aloitti toimintansa keväällä 2012. Ensimmäiset kaksi kappaletta on nyt julkaistu ja johan ryskää, sano. Yhtyeen muodostava H. Hannula vastaa säveltämisen, sanoittamisen ja kansitaiteilun lisäksi myös kaikista soittimista, sekä huutoon kallistuvasta laulusta, ja täytyykin nostaa hattua oikein sähkölankoihin saakka, koska tämä kahden biisin paketti on todella tiivis ja tehokas.

Avauksena kuultava Nykyinen tilanne särisee, kolisee ja ryskyy kuin sementtimyllyyn muutaman murikan kanssa päätynyt Neil Young. Suomenkieliset lyriikat ruhjovat maisemaa ja raskaasti eteenpäin nojaava siivu saa keskivaiheen lyhyestä tyvenestä vielä entistä enemmän voimaa lopun rymistelyyn. Äänivalli on korkea mutta se ei varjosta itse kappaletta, jossa hehkuu tulikuuma sydän.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/unet-1/unet-kerron-mit-tapahtui[/soundcloud] [soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/unet-1/unet-nykyinen-tilanne[/soundcloud]

Jälkimmäisenä kuultava nimibiisi, Kerron mitä tapahtui, iskee kuokkansa samalla otteella suoraan otsaan, tosin nyt soitossa on myös hiukan groovaavampaa otetta, joka saa alasimen tippumaan entistä korkeammalta. Vokaalit muuttuvat nyt lausunnan ja käheän huutamisen välimuodoksi, ja ne sanat. Ne juuri oikeat sanat purevat kuin pahimmatkin hurtat. Ahdistusta, voimaa, mystistä energiaa ja lisää säröä. Erinomaista, kerrassaan erinomaista!

4 / 5