Ulver saapuu Savoy-teatteriin

Elektronista musiikkia kokeilevalla asenteella esittävä Ulver saapuu Helsinkiin helmikuussa. Suomessa muutamaan otteeseen täydelle Nosturille esiintynyttä norjalaisbändiä on toivottu nähtävän konserttimiljöössä ja helmikuussa yleisön toive toteutuu, kun orkesteri saapuu Savoy-teatteriin esiintymään.

Ulver on hyvin omalaatuinen orkesteri. Bändin ura alkoi vuonna 1995 black metal -debyytillä Bergtatt, joka sai jatkoa omana aikanaan erikoislaatuisella täysin akustisella ja puhtaalla laululla esitetyllä Kveldssanger -levyllä. Tämän jälkeen yhtye otti uusia askelia säveltäen kokeellista ambient- ja elokuvamusiikkia ja siirtyi kohti ohjelmoituja instrumentteja. Nykyään yhtye sekoittaa soittimia ja koneita yhdistäen lämpimän orgaanisen soitannan ja viileän konemaailman. Synkkyys on pysynyt bändin mukana alusta saakka ja juuri se luokin Ulverin tunnusomaisen äänimaailman kaihoisan pohjavireen.

Viime elokuussa julkaistu bändin kymmenes albumi MESSE I.X–VI.X taltioitiin liveäänityksenä Tromsø:n kamariorkesterin säestämänä elävän yleisön edessä.

Visuaalisuus on orkesterille iso osa kokonaisuutta ja yksi Ulverin jäsenistä toimiikin livenä VJ:nä. Tromsø:n keikalla nähtiin mm 3D -videoinstallaatio.

KONSERTTI
Lauantai 1.2.2014 Savoy-teatteri, Helsinki

LIPUT
35€, ennakkomyynti Lippupalvelusta alkaen 14.10.2013