TV Off: The Writing on the Wall – Elektropop-duon toinen tuleminen

(Eels In My Pants Records, 2012)

Helsinkiläisen TV Offin piti olla ”se  seuraava iso juttu” elektronisen popin saralla, mutta pari vuotta sitten kovasti rummutettu debyytti osoitti, että iloisen tanssipopin saralla pelkkä nimi ja ”oikeiden juttujen” toistaminen eivät riitä. Jopa klubeille suunnatusta musiikista pitää löytyä edes hiukan sielua, sillä kirkkaat paperikuoret on nopeasti käytetty loppuun.

Kaksi vuotta on kulunut ja kaksikon toinen albumi osoittaa jo selkeitä petraamisen merkkejä. Vaikka avausbiisi Religion ampuu itseään välittömästi polveen ”rhythm is my religion” toteamuksillaan, saa toisena kuultava Home palikat ensi kertaa oikeaan järjestykseen. Siinä missä ensin mainittu siivu on suunnattu jälleen tanssilattioiden biletapetiksi, istuu jälkimmäinen kappale alas, katsoo ulos ikkunasta ja kertoo meille minimalistisen äänimaiseman avulla toisenlaisesta kaipauksesta kertovan tarinan.

[youtube TTVJYFuPqe8]

Matka peilipallojen alta sydämen riisuttuun eteiseen on siis lyhyt ja tämä kaksijakoisuus määrittelee koko albumia. Kahden maailman yhdistelyäkin yritetään silloin tällöin ja esimerkiksi mainio L.O.V.E. suoriutuu tehtävästä moitteetta, antaen simppelille rakenteelle omanlaistaan tarttuvaa hehkua, jossa piilee isojen hittien voima. Rosoisempi Please ja kiiltävän futuristisissa tunnelmissa kiekon päättävä Easy lukeutuvat myös onnistumisten joukkoon.

Yleistunnelmiltaan uutukainen on edeltäjäänsä tummempi ja syvempi, mutta sitä rampauttavat Shine Your Soulin kaltaiset puolivillaiset tekeleet, jotka olisi pitänyt surutta tiputtaa pois matkasta. Toisella kierroksella TV Off osoittaa hallitsevansa elektronisen ja tarttuvan popin luomisen, nyt kun laatustandardit saataisiin vielä kohdilleen, niin kuka tietää – ehkä jonain päivänä kaksikko saa todella aikaiseksi sen suuren pamauksen. Sitä odotellessa.

3/5


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.