Tuskan tuoreet ulkomaalaisvahvistukset ovat Baroness ja Trap Them, kotimaisista mm. Amorphis ja Sonata Arctica

Ensi kesänä järjestettäviin Tuskan 20-vuotisjuhlabakkanaaleihin on lisätty mojova otos monenmoista räyhää ja nokittelua.

Amerikkalainen, sludgehtavasti ja äärimmäisen popisti muljutteleva Baroness on lisätty ensi kesän ohjelmaan. Viimevuotisen Purple-levyn tiimoilta ei bändiä ole vielä täällä härmän perukoilla nähtykään. Ensimmäisten kolmoslavan kiinnitysten joukosta löytyy toinen ulkomaalaisvahvistus – amerikkalainen HM-2 -soundin nimeen vannova Trap Them.

Suomen suosituimpiin metalliakteihin lukeutuva Amorphis on itseoikeutettu esiintyjä historiallisessa Tuskassa. Samaan kategoriaan kuuluu toinen pitkän linjan hevipumppu Sonata Arctica, jonka historia Tuskan kanssa menee niin sanotusti ”way back”. Etelä-karjalan leppoisat rässerit Mokoma ottavat myös osaa ensi suven juhlallisuuksiin, kuten eeppisen ”Winter’s Gate”-levyn julkaissut Insomnium.

Kolmoslavalle on myös kotimaisia vahvistuksia: Kohti Tuhoa on viime vuosien tapauksia hardcore-punkin rintamalla. MC Respektorin luotsaama hardcore-ryhmä Ratface keskittyy ainaisen stressaamisen sijasta miellyttävämpiin asioihin elämässä, kuten päihtymiseen. Black metalin osuudesta tämän kertaisessa julkistuksessa vastaa Baptism.