Tuska viimeistelee ohjelmaansa kotimaisilla

Helsingin Suvilahdessa 28.-30.6.2013 järjestettävä Tuska-festivaali on varmistanut lisää esiintyjiä ensi kesän karkeloihin. Melodisen metallin ystävät saavat aimo annoksen korvaherkkua, kun alan kotimaiset huiput, legendaarinen STRATOVARIUS sekä vahvassa nousussa oleva DREAMTALE esiintyvät Tuskassa. Stratot on kiinnitetty sunnuntaille ja Dreamtale perjantaille.

Lauantain ohjelmaan tuo lisää tunnetta ja variaatiota yksi suomen värikkään punk-historian hienoimpia yhtyeitä, jo 70-luvulla perustettu ja hiljattain ylistetyn ”Apuri”-ep:n julkaissut LAMA. Sunnuntaille on lisätty taidokkaasti tunnelmoiva BETRAYAL AT BESPIN.

Tuskan kattaukseen lisätään vielä muutama pienemmän kokoluokan esiintyjä. Tuskassa esiintyy kolmen päivän aikana yli 40 bändiä. Aikataulut julkaistaan kuun vaihteessa.

Suvilahden festivaalialue kokee tervetulleita uudistuksia, kun ulkolavojen sijoittelua muutetaan keikkaelämyksen maksimoimiseksi. Uudelleensijoittelusta johtuen telttalavaa ei nähdä tänä vuonna ollenkaan. Telttalavan paikan ottaa Tuskan laajavalikoimainen ruokamaailma herkkuineen.
Kattilahalliin rakentuvan kolmoslavan eli Club Stagen viihtyvyyttä on viime vuosista parannettu ja mm. äänentoistoon on kiinnitetty erityishuomiota.