Torikorttelissa sijaitseva Bockin talo sai uuden elämän

Torikortteleissa Katariinankadulla sijaitseva Bockin talo on saanut uuden elämän modernin käsityöläisyyden keskuksena. 150-neliöiseen tilaan muuttanut, vastaperustettu MadeBy Helsinki –osuuskunta aikoo tehdä Bockin talosta uudenlaisen modernin käsityöläisyyden areenan, joka tuo ammattilaiset ja harrastajat saman katon alle.

MadeBy Helsinki -kollektiiviin kuuluu 13 jäsentä. Myymälätilassa on aina paikalla vähintään yksi heistä. Jäsenten edustamat tuotteet haastavat kiinnostavasti taiteen, designin ja käsityön rajoja. Myymälätoiminnan lisäksi MadeBy Helsinki panostaa muuntuvan työpajatilan hyödyntämiseen. Pajatila on avoin, monikäyttöinen työpiste, jossa voi vuokrata ompelukoneita, nauttia hyvästä kahvista, tavata muita harrastajia ja oppia uutta kollektiivin järjestämissä MadeBy me -työpajoissa. Tila taipuu hyvin myös käsityöhenkisten syntymäpäivä- ja polttarijuhlien pitoon tai tyky-päivien viettoon.

Muutkin Bockin liiketilat vuokrataan käsityöläisille – osassa on jo yrittäjiä, osa on vielä avoinna kiinnostuneille vuokralaisille. Ovensa ovat jo avanneet Tatanka Design sekä Mai Niemen Finnish Fairytale Shop. Bockin talon kollektiivi on ostanut suositun käsityöläisten verkkokaupan Madeby.fi. Vuonna 2010 perustettu verkkokauppa oli ensimmäinen, joka kokosi suomalaiset suunnittelijat koruntekijöistä kuvataiteilijoihin saman nettisivun alle. Näin ihmiset pystyivät saavuttamaan helposti myös pienten designereiden tuotteita. Uudistettu sivusto aukeaa lokakuussa.