Tiesitkö, että nämä hitit ovatkin kovereita – osa 5

Yllärikoverit on jo vitososassa. Edelliset postaukset löydät Yllärikoveri-tägin alta.

No Doubt VS Talk Talk – It’s My Life

No Doubt nauhoitti vuonna 2003 hittikokoelmalleen uuden biisin It’s My Life. Itselleni ainakin tuli yllätyksenä, että alunperin tuo biisi onkin englantilaisen Talk Talk -yhyteen julkaisu vuodelta 1984. Talk Talkin versiokin oli toki hitti nousten Jenkeissäkin melkein top 30:een, mutta No Doubtin koverin listamenestys pieksee lähes joka maassa originaalin.

Salt-n-Pepa VS Linda Lyndell – Whatta Man

Muistatteko vielä Salt-n-Pepan Whatta Man -hitin vuodelta 1993? Yhdessä En Voguen kanssa tehty, ja osin varmasti heidän siivittämänä myös listojen kärkeen noussut, kappale on kuitenkin alunperin Linda Lyndellin esittämä vuodelta 1968. Biisi nousi alunperin jenkkien R&B-listaoille, mutta Salt-n-Pepan versio oli jo kansainvälinen hitti. Biisin on muuten versioinut myös Saksan Euroviisuvoittaja Lena vuonna 2011. Tuo versio ei Saksan ulkopuolelle tainnut juurikaan levitä, mutta versio on ihan mielenkiintoinen.

Madonna VS Curtiss Maldoon – Ray of Light

Madonnan vuoden 1998 menestysalbumi (vai voiko Madonnan kohdalla jättää tuon menestys-etuliitteen pois ja olettaa kaikkien levyjen olleen menestyksiä) Ray of Lightin nimibiisi tosiaan ei ole kokonaan Madonna & co. -käsialaa. Levyn kakkossinkku perustuu Curtiss Maldoonin Sepheryn-biisiin. Lyriikat ovat suoraan tuosta biisistä, mutta muu tuotanto on todella pistetty uusiksi, Maldoonin veljentytär Christine Leach oli tehnyt oman versionsa Curtissin biisistä työskennellessään Orbitin, joka siis tuotti Ray of Lightille useammankin raidan tämän mukaanlukien, kanssa. Madonna oli tykästynyt Leachin versioon ja halunnut nauhoittaa sen.

Rod Stewart VS P.P. Arnold – The First Cut Is The Deepest

First Cut Is the Deepest on menestyksekkäästi koveroitu useamminkin, mutta ainakin itselleni tulee biisistä mieleen Rod Stewart, jolle tämä oli iso hitti vuonna 1977. Biisin alkuperäinen esittäjä on kuitenkin soul-laulaja P.P. Arnold ja biisi julkaistiin 1967. Biisin kirjoittaja Cat Stevens julkaisi siitä oman versionsa samana vuonna myöhemmin. Sheryl Crow on myös nostanut biisin listojen kärkeen 2000-luvulla.


Frank Sinatra VS Liza Minelli – New York, New York

En tiedä miten laajasti ihmiset tämän tietävät, mutta itselleni oli ainakin melkoinen yllätys, että Frank Sinatra ikoninen New York, New York ei olekaan hänen originaali. Biisi on koveri muutamaa vuotta aikaisemmin julkaistun samannimisen Martin Scorcesen leffan teemabiisistä, jonka esittää leffan tähtenä ollut Liza Minelli. Mutta niinhän Sinatra tuossa alla linkatussa vedossakin sanoo – “stolen by me”.