Therapy?, Duff McKagan ja kumppanit huipentavat Rock the Beachin klubipäivän

Teksti: Juha-Pekka Vanhatalo

Therapy?, Heaven´s Basement, Walking Papers, Rytmihäiriö
(The Circus, klubikeikka torstaina klo 19)

Rock the Beach -festivaali pitää torstaina huilipäivän Hietaniemen rannalta, mutta Helsingin klubirintamalla tapahtuu sen sijaan paljon.

Torstain klubipäivän tarjonnasta pisimmän korren vetää itseoikeutetusti raskaampaan rockiin keskittyvä pääklubi The Circuksessa. Illan aikana nähdään kolme ulkomaalaisvierasta Therapy?, Walking Papers ja Heaven´s Basement sekä kotoinen Rytmihäiriö.

Klubin ykkösnimenä on jo yli 20 vuoden uran tehnyt pohjoisirlantilainen vaihtoehtorockryhmä Therapy?. Trio todisti jälleen viime syksyn Tavastian keikallaan olevansa vahvassa livekunnossa ja uran varrelta löytyy iso nippu iskusävelmiä, joissa raskaaseen ja räkäiseen soundiin yhdistyy tarttuvaa melodiaa. Katso tästä Noisessa viime syksynä julkaistu katsaus Therapyn uraan: Therapy? – Pohjois-Irlannin sitkeiden sissien ylä- ja alamäet

[spotify uri=”spotify:artist:3MomZRiJwdZmYnysgtF4Ey”]

 

Rockinsa bluesilla maustava Walking Papers tulee Seattlesta ja sen riveissä soittaa entinen Guns N’ Rosesin basisti Duff McKagan ja grungebändeissä Screaming Trees ja Mad Season rummuttanut Barrett Martin. Grungetuottaja Jack Endinon miksaama debyyttialbumi julkaistiin syksyllä 2012 ja grungenimillä voidaan jatkaa vielä mainitsemalla, että sillä vieraili Pearl Jamin kitaristi Mike McCready.

[spotify uri=”spotify:artist:2uyWWYzU57XfjQBqCS003W”]

 

Klubin kolmas ulkomaanvieras on brittiläinen hardrockyhtye Heaven´s Basement. Bändi aloitteli uraansa vuonna 2008 lämmittelemällä Bon Jovia ja on soittanut myös Download- ja Sonisphere-festareilla. Heaven´s Basementista löytyy energiaa rokata, mutta ainakin levyllä soundi jää liian silotelluksi ja kokonaisuus hieman geneeriseksi. Tämä voisi toimia vaikkapa Airbournen ja Reckless Loven ystäville.

[spotify uri=”spotify:artist:6NNdk5EWspD36uNyLZ1Yz8″]

 

Kotimainen surmacoren sanansaattaja Rytmihäiriö soittaa kesän ainoan Helsingin keikkansa. Bändiltä tuli vastikään uusi levy Todellisuuden mestari, jolla se on laajentanut ilmaisuaan stonerin ja groove metalin suuntiin.

[spotify uri=”spotify:artist:70ENNjuWPlm1cmd2WI5FVz”]

 

To 27.6.2013 The Circus, Helsinki
Therapy? (IE), Walking Papers (US), Rytmihäiriö, Heaven’s Basement (UK)
19.00 Ovet  //  20.00 Heaven´s Basement  //  21.00 Rytmihäiriö  //  22.00 Walking Papers  //  23.15 Therapy?
Liput toimituskuluineen alkaen 26 euroa / 10 euroa (sisään vain yhdessä 3-päivän Rock The Beach -festarirannekkeen kanssa) Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1, 78 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi ja Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-10-800 (1,96 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (6,79 euroa/puhelu + pvm)
ikäraja K-18