The Wildhearts villitsi Nosturissa

10.12.2009 Nosturi, Helsinki

Harmittavan vähälukuinen rock-kansa oli vaivautunut saapumaan Nosturiin todistamaan edelleen äärimmäisen aliarvostettua rock-kuningasta The Wildheartsia. Vaikka ryhmä on tahkonnut Suomessa viimeisen kahden vuoden aikana melkein kymmenen keikkaa, oli keikka jälleen ainutlaatuinen, sillä tämä oli ensimmäinen rundi uuden varsin tasokkaan Chutzpah!-albumin myötä. Levyltä kuultiinkin torstaina Nosturissa kuusi kappaletta. Harmittavasti levyn tykein kappale, kunnianosoitus Tim Smithille jäi kuulematta. Noh, ehkäpä The Cardiacs ei ole niin tuttu bändi suomalaisille kuin briteissä. Sen sijaan albumin nimikkoraita raikui rivakasti varsinaisen setin viimeisenä kappaleena:

Reilun viiden biisin encoressa tunnelma tiivistyi entisestään suoranaiseen rock-orgasmiin, jonka päätti megahitti I Wanna Go Where The People Go, jonka väliosassa bändi lainasi Hanoi Rocksia. Vihdoinkin, monen vuoden odotuksen jälkeen tämäkin loistava rock-raita on todistettu livenä!

Jälleen kerran Nosturin lauteita lämmitteli kotimainen The Souls, joka tarjoili keikallaan yhden uuden raidan The Grand Confusion -albumin parhaimmiston rinnalle. Tällä kertaa bändi soitti keskittyneesti ja unohti ylenpalttisen hörhöilyn, johon vielä nuori yhtye on monella syksyn keikalla jämähtänyt. Bändi on kuitenkin vuoden parhaita kotimaisia rock-uutuuksia The Grand Confusion -albumillaan.

The Wildhearts
Nosturi, Helsinki. 10.12.2009

1. Vanilla Radio
2. Someone That Won’t Let Me Go
3. The Revolution Will Be Televised
4. Understanding Jane (The Icicle Works cover)
5. Sick Of Drugs
6. Suckerpunch
7. Liberty Cap
8. Carmelita (Warren Zevon cover)
9. You Took The Sunshine From New York
10. Mazel Tov Cocktail
11. Low Energy Vortex
12. Chutzpah

encore
13. The Jackson Whites
14. The Only One
15. Geordie In Wonderland
16. 29 x The Pain
17. My Baby is a Headfuck
18. I Wanna Go Where The People Go