The Posies saapuu pitkän hiljaiselon jälkeen myös Suomeen

Vaihtoehtorock-yhtye The Posies on pitkän hiljaiselon jälkeen aktivoitumassa. Yhdysvaltalaisbändi on tänään julkaissut tulevan albuminsa ensimmäisen singlen sekä laajan Euroopan-kiertueen, joka päättyy Helsinkiin Tavastia-klubille sunnuntaina 17. huhtikuuta. Edellisen kerran klubikeikan Suomessa vuonna 2010 soittaneen The Posiesin konsertin liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Parhaiten klassikkoalbumeistaan “Frosting on the Beater” (1993) ja “Amazing Disgrace” (1996) muistettu The Posies nousi maineeseen 90-luvun alkuvuosina, jolloin yhtyeen melodinen voimapop soi raikkaana vaihtoehtona rosoiselle grunge-soundille. Ken Stringfellow’n ja Jon Auerin johtama kokoonpano haki innoitusta erityisesti Big Starin ja The Beatlesin kaltaisten yhtyeiden tuotannosta luoden kauniilla lauluharmonioilla sävytettyjä ja suurilla kitaravalleilla maustettu pop-helmiä.

Viimeiset vuodet hiljaiseloa viettänyt The Posies on nyt tekemässä uutta paluuta. Yhtye julkaisee kevään kiertueen aikana uransa kahdeksannen studioalbuminsa ”Solid States”, ja levyn ensimmäinen single ”Squirrel Vs. Snake” on julkaistu tänään. Albumi on samalla kunnianosoitus viime kesänä menehtyneelle The Posies -rumpalille Darius Minwallalle.

KEIKKA
Su 17.4.2016 Helsinki, Tavastia

LIPUT:
– ennakkoon Tiketistä alk. 22 EUR
– ovelta 24 EUR