The Levy – Refused on aina vaan Refused

Refused teki muutama vuosi sitten yllättäen paluun lavoilla ja onnistuneiden keikkojen jälkeen alkoi luonnollisesti liiikua huhuja uudesta levystäkin. Paineet ovat varmasti olleet hepuilla kohdallaan, kun edellinen vuonna 1998 julkaistu The Shape of Punk to Come on tässä välissä ehtinyt nousta jo klassikon asemaan nimensä mukaisesti punkin uudistajana.

Henkilökohtaisesti tuli ensimmäinen Elektra-näyte kuunneltua pari kuukautta sitten, eikä se jostain syystä iskenyt sen kummemmin mihinkään  hermoon, mutta nyt koko levyn kuuntelun jälkeen tuo levyn avausraita iskee samantien täysillä tajuntaan – on siinä sen verran tarttuva riffittely, että myös 1-vuotiaan perse alkaa keikkua heti.

Odotukset levyä kohtaan ei siis tuon ensimmäisen testin perusteella ollut kovin kummoiset, vähän jopa skeptiset sen suhteen onnistuisiko bändi jopa pilaamaan maineensa. Mutta kun koko levy on pyörähtänyt kertaalleen läpi, ajatukset ovat kääntyneet täysin vastakkaiseen suuntaan – Refused on aina vaan Refused, eikä heitä voi verrata oikein kehenkään muuhun.

Freedom on jälleen omaperäinen sekoitus punkkia, rockia, hardcorea ja indietä – vaikka ehkä hieman rockimpi ote onkin tällä levyllä havaittavissa. Aina kun kuvittelee levyn ajautuvan tylsään toistoon pääsee bändi yllättämään vaihtamalla suuntaa ja palauttamalla mielenkiinnon. Levyltä olisi helppo irrottaa mikä biisi tahansa esittelyyn, mutta pannaan tähän näytille Françafrique.

[thumbs-rating-buttons]


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.