The Hives ja D-A-D saapuvat Ilosaareen, koko ohjelma nyt valmis

Joensuun Ilosaarirockin ohjelma on valmis. Heinäkuussa järjestettävän festivaalin uusimmat kiinnitykset ovat uuden Lex Hives -albumin kesäkuussa julkaiseva ruotsalainen The Hives, tanskalainen pitkän linjan cowpunk-yhtye D-A-D, tarkasti keikkansa valikoiva kotimainen mustan metallin lähettiläs Enochian Crescent sekä akustiselle erikoiskeikalle saapuva Amorphis.

Ohjelma valmistumisen myötä Ilosaarirockiin tulee tänään myyntiin myös rajoitettu erä päivälippuja. Festivaali on myyty loppuun jo yli vuosikymmenen ajan, joten tapahtumaan ei ole vuosiin myyty kuin kahden päivän lippuja. Tulevana kesänä Ilosaarirockin aluetta laajennetaan, ja tämä mahdollistaa myös päivälippujen myynnin. Lauantain ja sunnuntain liput maksavat ennakkoon 50 euroa. Päiväohjelma on nähtävillä festivaalin verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi. Ilosaarirock järjestetään 13. – 15. heinäkuuta.

Ilosaarirockin julkaisemat uudet esiintyjät edustavat musiikillisesti riehakasta rockia. Garagerockia ja punkia yhdistelevä The Hives tuli tunnetuksi vuonna 2000 julkaistulla Veni Vidi Vicious -albumillaan, joka lähetti yhtyeen kiertämään maailmaa. Tyylitellystä mustavalkoisesta imagostaan ja räjähtävän energisistä kappaleistaan tunnettu bändi muistutti livekunnostaan huhtikuussa, kun se soitti puhkikehutun keikan yhdysvaltalaisella Coachella-festivaalilla. Uusi Lex Hives -albumi julkaistaan kesäkuussa.

Tanskalainen D-A-D aloitti uransa jo 80-luvun alussa. Melodista hardrockia soittava yhtye kutsuu musiikkiaan cowpunkiksi. Loppuunmyydyn keikan alkuvuodesta Helsingissä soittanut yhtye julkaisi viime vuonna yhdennentoista pitkäsoittonsa, josta irrotettu single I Want What She’s Got on nauttinut runsaasta radiosoitosta myös Suomessa. Kotimaisista kiinnityksistä vanhan liiton black metalia soittava Enochian Crescent tunnetaan hätkähdyttävistä ja visuaalisista keikoistaan. Komean uran luonut progea ja metallia yhdistelevä Amorphis taas soittaa Ilosaarirockissa poikkeuksellisen sunnuntai-iltapäivään suunnittelun keikan, jolla kuullaan runsaasti akustisia osuuksia ja vierailijoita.

– Viimeiset artistit muistuttavat siitä, että Ilosaarirock on rockfestivaali. Rannan rytmimusiikille omistettu Rentolava ja esimerkiksi konemusiikkiartistit ovat meille todella tärkeintä, samoin kuten Antony and the Johnsonsin ja Joensuun kaupunginorkesterin yhteiskeikan kaltaiset spektaakkelit, mutta haluamme myös tarjota elämyksiä rockfaneille. The Hives ja D-A-D ovat todistaneet olevansa loistavia live-esiintyjiä ja sitä hurmosta haluamme jakaa meidän festivaalivieraille, toteaa Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Ilosaarirockin päiväliput ovat myynnissä Tiketin toimipisteissä sekä Ilosaarirockin ja Tiketin verkkokaupoissa sekä Joensuun seudun myyntipisteissä. Sunnuntain ja lauantain lippuja on myynnissä rajoitettu erä. Molempien päivien liput maksavat ennakosta 50 euroa kappale. Ilosaarirockin kahden päivän ennakkolippu maksaa 75 euroa. Ilosaarirock järjestetään 13. – 15. heinäkuuta. Perjantaina 13.7. järjestetään festivaalin avaavat Sulo- ja Töminä-klubit.