The Dirty Dozen Brass Band Helsinkiin marraskuussa

Tänä vuonna 35-vuotisjuhlavuottaan viettävä, lukuisia arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia saanut The Dirty Dozen Brass Band saapuu marraskuussa Suomeen tuoden mukanaan leppeän tuulahduksen New Orleansin brass-musiikin ja funkin parhaimmistoa. New Orleansin kuuluisimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan 7-henkisen yhtyeen torvet soivat Savoy-teatterissa Helsingissä tiistaina 6. marraskuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin tiistaina 11. syyskuuta Lippupalvelussa.

35 vuotta sitten perustettu The Dirty Dozen Brass band mullisti New Orleansin afrikkalaisperäisen brass-marssibändiperinteen yhdistämällä musiikkiinsa tarttuvasti funkia ja bebopia. Yhtye aloitti uransa suistokaupungin The Dirty Dozen Social and Pleasure Clubin house-bändinä ja esiintyi myös paikallisissa juhlissa, klubeilla, baseball-peleissä ja festivaaleilla. Keikkailun myötä The Dirty Dozenin maine armottoman mukaansatempaavana live-yhtyeenä kasvoi ja yhtye mursi musiikillisia raja-aitoja houkutellen uusia faneja brass-musiikin pyörteisiin. Sittemmin ahkera keikkailu on vienyt yhtyeen yli 30 maahan viidellä mantereella. The Dirty Dozenin vastustamattomia rytmejä on päästy kuulemaan yhtyeen omien levyjen lisäksi myös lukuisien muiden artistien albumeilla, esimerkiksi David Bowien, Elvis Costellon, Dr. Johnin, Dave Matthews Bandin, Modest Mousen, Widespread Panicin ja The Black Crowesin.

[youtube oXDzhPM8nJk]

The Dirty Dozenin tuorein levy on toukokuussa julkaistu ”Twenty Dozen”, joka on yhtyeen 35-vuotisjuhlajulkaisu. Levy pitää sisällään uutta materiaalia yhtyeeltä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999 ja on samalla bändin ensimmäinen julkaisu yli viiteen vuoteen. Mukana on myös omaperäinen cover Rihannan megahitistä ”Don’t Stop The Music”.

KONSERTTI:
The Dirty Dozen Brass Band (USA)
Ti 6.11.2012 klo 19.30 Helsinki, Savoy-teatteri

LIPUT:
Myyntiin ti 11.9.2012 klo 9
48 euroa + mahd. toimituskulut Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-10-800 (1,96 €/min + pvm) ja netistä www.lippupalvelu.fi


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.