The Afghan Whigs Helsingissä huomenna

Amerikkalaisen vaihtoehtorockin merkkinimeksi 1990-luvulla muodostunut The Afghan Whigs soittaa Helsingissä The Circus -klubilla tiistaina 7.8. Vaihtoehtorockin kentältä ponnistanut yhtye loi ominaissointinsa sekoittamalla särmikkääseen ilmaisuunsa hieman soulia ja funkia. Osa yhtyeen viehätyksestä perustuu laulaja-kitaristi Greg Dullin tummiin tarinoihin, joissa hän rohkenee tuoda esiin myös omia vähemmän imartelevia puoliaan.

The Afghan Whigs hajosi vuonna 2001. Greg Dullia on nähty viime vuosina Suomessa The Twilight Singers ja The Gutter Twins -kokoonpanojensa kanssa. Viime vuonna paluustaan ilmoittanut The Afghan Whigs on ollut kiertueella toukokusta lähtien. Mukana on alusta saakka toiminut ydinryhmä, jossa Dullin rinnalla soittavat kitaristi Rick McCollum ja basisti John Curley. Tässä on video Primavera Sound -festivaalin koko keikasta toukokuun lopulta.

[youtube YGVp-N6PbEQ]

The Afghan Whigsin omien klassikoiden ohella bändillä on ollut tapana soittaa tällä kiertueella myös useampia lainakappaleita. Yhtye kävi myös studiossa äänittämässä versionsa amerikkalaisen R&B-laulaja-lauluntekijän Frank Oceanin kappaleesta Lovecrimes.

[soundcloud url=”http://soundcloud.com/fadermedia/afghan-whigs-lovecrimes-frank” height=”80″]

The Circusin lavan illan pääesiintyjälle lämmittää ”Suomen The Afghan Whigs” eli Damn Seagulls, joka coveroi esikuviaan viime syksynä kokonaisen keikan verran. Lippuja The Circusin keikalle on vielä saatavana.

Lue myös vanhemmat keikkaraportit em. The Twilight Singers ja The Gutter Twins keikoista.

KEIKKA
Ti 7.8.2012 Helsinki, The Circus
Ovet klo 20, K-18

LIPUT
Hinta 39 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä
Ovelta 42 euroa, mikäli lippuja on jäljellä

[youtube 337Sn_rc7PE]


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.