Terveet Kädet & Kotiteollisuus – erikoinen yhdistelmä Oulun yössä

Terveet Kädet & Kotiteollisuus, Club Teatria Oulu 30.11.2012

80-luvulta lähtöisin oleva raskasta punkkia mättävä, pohjoisen oma ylpeys Terveet Kädet oli valikoitunut Kotiteollisuuden lämmittelijäksi marraskuun viimeiselle päivälle Oulun Club Teatrialle. Valinta on vähintäänkin mielenkiintoinen, Kotiteollisuus kun on jo vuosia keikkunut erilaisten top-listojen kärkipäässä, ja kuuntelijakuntaa löytyy teinitytöistä nahkaliiviäijiin. Ja näkyihän se toki yleisössäkin. Terveiden Käsien soittoaika oli jo hieman yli kahdeksan, ja jo pelkästään se aiheutti yleisökatoa. Paikalle oli kuitenkin saapunut muutamia kymmeniä ihmisiä – osa selvästi Kotiteollisuutta odottelemaan, mutta osa ehdottomasti pelkästään TK:n takia.

© Jari Huttunen © Jari Huttunen

© Jari Huttunen  © Jari Huttunen

Terveiden Käsien keikka oli täyttä tykitystä alusta loppuun. Hupia kesti vain puoli tuntia, mutta soitto oli niin intensiivistä, ettei artisteille tai yleisölle juuri suotu hengähdystaukoja. Läjä Äijälää ei laiskottanut, vaan mies veti ominaiseen tyyliinsä täysillä ja itseään säästelemättä. Yleisön reaktion olivat vaihtelevia: fanit selvästi tykkäsivät, mutta Kotiteollisuuden odottelijoiden ilmeet vaihtelivat kauhistuneesta ärsyyntyneeseen. Ehkä joku kuitenkin löysi kipinän myös tämäntyyppiseen musiikkiin, ainakin esityksen energisyys oli todella tarttuvaa. Keikan kohokohta itselleni oli tietenkin Pissaa ja Paskaa, johon liittyivät myös bändin entinen jäsen Lene sekä Kotiteollisuuden Hongisto. Ja kun meininki ennen yhdeksää loppui, jäi lisää ehdottomasti kaipaamaan.

 © Jari Huttunen© Jari Huttunen

Ilta vedettiin Teatrian pienemmällä lavalla, ja valinta oli oivallinen: isommissa tiloissa Terveiden Käsien rytmit olisivat kumisseet tyhjässä hallissa, ja tila olisi jäänyt myös Kotiteollisuuden osalta aivan liian suureksi. Pakkasenpuremat oululaiset pääsivät nauttimaan tiiviistä tunnelmasta KT:n keikalla, ja sehän vain sopii. Miehet vetivät keikan rutiinilla, vaikka muutamissa kappaleissa Hynyseltä meinasivat sanat unohtua aivan kokonaan. Sotakoira II oli kovassa soitossa, ja tietenkin myös vanhat hitit veivattiin läpi. Sinänsä ilahduttava oli pitkä, lähes kymmenen biisin encore-lista.

© Jari Huttunen  © Jari Huttunen

© Jari Huttunen  © Jari Huttunen

Tällä kertaa tämä bändiyhdistelmä ei ehkä toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, kuulijakunta kun jakautui melko rajusti kahtia. Mukavaa on kuitenkin se, että yritetään järjestää vaihtelua ainaisten helppojen ratkaisujen tilalle. Kyllä pieni määrä punkkia takuulla piristää myös paatuneimpia Kotiteollisuus-faneja!