Tero-Petrin rasvahappoiset levyjulkkarit

Dynamo Turku, 1.10.2010

Tero-Petri uusien biisien kimpussa. Kuva: Anna Gradistanac

Tero-Petri uusien biisien kimpussa. Kuva: Anna Gradistanac

Joskus hetki on vain oikea. Näin tapahtui kaksi ja puoli vuotta sitten samaisessa paikassa, Turun Dynamossa, saman orkesterin kohdalla. Tuolloin debyyttialbuminsa julkaisua juhlinut Tero-Petri valloitti puolelleen sydämellisellä ja hillityn riehakkaalla esiintymisellään. Keikan päätyttyä en voinut olla muuta kuin vakuuttunut entisen Limonadi elohopean pääjehun uuden ryhmän iskukyvystä.

Tuosta keikasta tuli tapaus, jota olen sittemmin muistellut erityisellä lämmöllä. Sen jälkeen olen nähnyt Tero-Petri Suovasen sekä soolona että yhtyeensä kera useampaan otteeseen, enkä ole kertaakaan joutunut pettymään. Jopa yksin esitetyt, konebiitin varassa kulkevat lainakappaleet ovat osuneet lähes maaliinsa.

Uudessa perheessä ei ainakaan livekokemuksen perusteella poikkea paljoa edeltäjästään. Kappaleiden poljentoa on ruuvattu hieman rauhallisemmaksi, mutta muuten tutut elementit ovat Tero-Petrin tunnistettavaa ääntä myöten paikoillaan. Vaan oli joukossa jotain uuttakin. Selkeimmin tämä näkyi Vastarannan valoa -duetossa, jota tähditti Liikkuvista lapsista alun perin tunnettu Tuula Amberla.

Oivallisista vierailijoista huolimatta Dynamon esiintyminen heitti pienen kysymysmerkin tuoreen materiaalin ylle. Yllä mainitun dueton lisäksi korvaan ei tarttunut muita kerralla mieleen iskostuvia sävelmiä. Osansa oli myös esiintyjillä, jotka tuntuivat vielä ikään kuin hieman aristelevan uuden levyn kappaleita. Vanhat biisit sitä vastoin toimivat kuin häkä.

Puolet uutta, puolet vanhaa -kaava piti tunnelman korkealla. Tuolilta herännyt -debyytin kappaleet saivat osakseen uusia sovituksia, joista poikkeuksellisen riemukkaaksi nousi ylimääräisellä kitaristilla varustettu Rauhan aikana itkeneet naiset. Ennen keikan päättänyttä helmeä lähes tungokseksi pakkautunut väki sai kuulla muun muassa debyytin takuuvarmat hitit – Metsämansikat ja Lämpö harakoille.

Tero-Petri aiheuttaa toisinaan hämmennystä, sillä aina ei tiedä puhutaanko vain Suovasesta vai koko orkesterista. Ilmeisesti tätä taustaa vasten Tero-Petri oli viimein keksinyt nimen taidokkaalle taustabändilleen. Tero-Petri ja Omega 3 sai yleisön vankkumattoman tuen, vaikka epäilenkin nimen osoittautuvan väliaikaiseksi.