Teemu Brunila teki suomalaista musiikkihistoriaa nousemalla Yhdysvaltain albumilistan kärkeen – tosin ainakin toistaiseksi “vain” biisintekijänä

R&B-artisti Trey Songzin uusi levy Chapter V on noussut Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi. Viikko sitten julkaistu levy on myynyt tähän mennessä yli 100.000 kappaletta. Levyllä olevaa Never Again -kappaletta on ollut säveltämässä ja sanoittamassa Teemu Brunila. Tämä on ensimmäinen kerta musiikin historiassa, kun suomalaisen tekemä kappale on mukana levyllä, joka nousee Billboardin Top200-listan kärkeen.

Teemu Brunila on aktiivisesti luonut uraa biisintekijänä siitä lähtien, kun The Crash -yhtye vuonna 2009 lopetti toimintansa. Hän osallistui Music Finlandin (ent. Music Export Finland) Biisilinna-leirille vuonna 2008.

”Teemu oli The Crash -yhtyeessä todistanut omaavansa loistavan biisinkirjoitustaidon ja saavuttanut myös kansainvälistä menestystä. Vuonna 2008 Teemu osallistui Biisilinna-leirille, jossa hän kirjoitti musiikkia yhdessä brittiläisen (mm. Kylie Minoguelle biisejä tehneen) hittinikkari Rob Davisin kanssa. Toimiva yhteistyö johti sopimukseen Robin managerin kanssa, muuttoon Lontooseen ja kustannussopimukseen Sony/ATV UK:lle”, kertoo Biisilinna-leirin järjestäjä Sami Häikiö Music Finlandista.

Brunilan biisejä on julkaistu Briteissä muun muassa JLS:n ja Pixie Lottin albumeilla, jotka molemmat nousivat Brittien albumilistan kakkoseksi. Kotimaassa Brunilan teoksia on kuultu muun muassa Anna Abreun ja Jenni Vartiaisen levyillä.

”Nyt Teemu on saavuttanut ensimmäisen merkkipaalun Yhdysvalloissa. Lisää julkaisuja on tulossa ja toivon Teemulle pitkää kansainvälistä uraa ja menestystä”, Häikiö sanoo.

”Teosviennin kasvun vauhdittaminen on yksi Music Finlandin keskeisistä tavoitteista. Esimerkit muun muassa muista pohjoismaista ovat osoittaneet, että kovasta kilpailusta huolimatta kysyntää ammattimaisille ja lahjakkaille tekijöille on kaikilla maailman merkittävillä musiikkimarkkinoilla”, sanoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

”Tavoitteena on, että Brunilan kaltaiset tarinat eivät jää yksittäisiksi pilkahduksiksi, vaan tulevaisuuden tekijöiden polkua kohti ammattilaisuutta ja kansainvälistä menestystä voidaan järjestelmällisellä työllä ja yhdessä tekemisellä auttaa”, kertoo Teoston varatoimitusjohtaja Kari Paananen.

Teosto on järjestämässä 25.9. workshopin, jossa musiikkialan toimijat tulevat yhdessä kehittämään ja ideoimaan parhaita käytänteitä ammattimaisen suomalaisen musiikin tekijän menestymiseksi.