Syksyn odotetuin – Them Crooked Vultures

Syksyn kohutuin debyyttialbumi on varmasti Them Crooken Vulturesin tuleva rieska. Bändin ovelaa verkkomarkkinointia voi seurata bändin kotisivuilla ja foorumissa, jossa spekuloidaan heidän jokaista liikettään.

Josh Homme ja Dave Grohl ovat varmasti tuttuja kaikille Noisen-lukijoille, mutta ei pidä aliarvioida ryhmän kolmatta pyörää. John Paul Jones hankki kannuksensa legendaarisessa Led Zeppelinissä, mutta on myös menestynyt  soolourallaan ja monipuolisena studiovelhona. Hänen säveltäjälahjojaan voi ihailla Snake Eyes -kappaleella, joka ei mahtipontisuudessaan kalpene yhtään zeppelinin mahtisävelmille. Ryhmän keikkajäsenenä on  multi-instrumentalisti Alain Johanssenia, joka on ollut mukana lähes kaikissa Hommen projekteissa viime vuosina.

Useasti nämä superkokoonpanot ovat vain hauskoja välitöitä kuuluisille muusikoille. TCV vaikuttaa ennakkoon poikkeukselta. Olihan vanha kunnon Led Zeppelinkin, enemmän kuin osiensa summa. Kaikki neljä muusikkoa toivat mukaan omaan panoksensa. Yhtään vähempää en odota tältä bändiltä ja pienten näytteiden perusteella TCV kuulostaa turboahdetulta QOTSA:lta, jossa on reilusti bluespohjaista roots-rokkia.x Esimerkkinä pieni kuvakooste studiosessioista Nobody Loves Me And Neither Do I -näytteen siivittämänä.

Albumin julkaisupäivä on 23. lokakuuta. Sitä odotellessa voi tutustua Lowlands-keikkataltioinnin myötä tulevaan materiaaliin. New Fang:

Lisää kelvollisia keikkatallenteita löydät tästä fani-blogista.

PÄIVITETTY 16.11.2009

Koko albumi on kuunneltavissa YouTubessa ilmestymisviikon aikana.