Supermassive-ohjelma täydentyy mm. Eyvind Kangin ja Jessica Kenneyn yhteisproduktiolla

Lokakuun puolivälissä Helsingin Ääniwallissa järjestettävän kaksipäiväisen Supermassive-festivaalin ohjelmistoon on tullut täydennyksiä. Tapahtuman uusia kiinnityksiä ovat esimerkiksi Sunn O))):n ja Mike Pattonin kanssa työskennelleiden yhdysvaltalaisten Eyvind Kangin ja Jessica Kenneyn yhteisesiintyminen, Hype Williamsista tuttu brittiartisti Dean Blunt, Reverend Bizarressa, Op:l Bastardsissa ja Jessessä vaikuttaneiden muusikoiden uusi kokoonpano Tähtiportti, Ektrolle kiinnitetty Mother Susurrus sekä kotimaista rap-kenttää uudistava Paperi T & Khid.

Yhdysvaltalaiset Eyvind Kang ja Jessica Kenney ovat molemmat arvostettuja muusikoita, jotka tunnetaan parhaiten yhteisproduktioistaan kymmenien artistien kanssa John Cagesta Laurie Anderssoniin ja Sunn O))):sta Mike Pattoniin. Pariskunnan edellinen yhteisjulkaisu on vuonna 2012 Ideologic Organ -levymerkillä ilmestynyt ”The Face Of The Earth”. Supermassivessa yhdysvaltalaiskaksikko soittaa konsertin, jossa Kangin viulu, Kenneyn pysäyttävä lauluääni sekä elektroniset soittimet synnyttävät huimia matkoja persialaisen musiikin, indonesialaisen gamelan-tradition ja modernin kokeellisen musiikin pariin.

Dean Blunt on kerännyt mainetta Ariel Pinkin ja Aphex Twinin risteytykseksi kuvaillun Hype Williams -yhtyeen toisena osapuolena. Soundissaan esimerkiksi elektronista rytmimusiikkia, dub-kaikuja ja triphopia hyödyntävän artistin viimeisin virallinen julkaisu on aikaisemmin tänä vuonna Hippos In Tanks -levymerkillä (mm. Laurel Halo, James Ferraro) ilmestynyt arvostelumenestys ”The Redeemer”. Viime viikon lopulla Blunt julkaisi yllättäen ”Stone Island” -nimisen albumin venäläisellä Afisha.ru -sivustolla.

Tähtiportti on kotimaisen vaihtoehtomusiikin tuore superkokoonpano, jonka muodostavat Sami Hynninen (Reverend Bizarre, Opium Warlords), Vilunki 3000 (Op:l Bastards, Larry & The Lefthanded) ja Stiletti-Ana (Jesse). Supermassiven konsertti tulee olemaan trion ensimmäinen julkinen esiintyminen nykykokoonpanolla, ja yhtyeen esikoisjulkaisu ilmestyy syksyn aikana aiemmin esimerkiksi Op:l Bastardsia julkaisseella Iron-Magnesium Recordsilla.

Tamperelainen Mother Susurrus tunnetaan avaruusrockia, psykedeliaa ja sludgea yhdistelevästä soundimaailmastaan. Yhtyeen kehuttu esikoisalbumi ”Maahaavaa” julkaistiin keväällä Ektro-levymerkin kautta. Supermassiven ohjelmistoon on myös varmistunut Ruger Hauerista tutun Paperi T:n ja Khidin (DJ Kridlokk) muodostama kokoonpano, joka uudistaa rap-keikkojen konventioita reaaliajassa soitetuilla biiteillä ja improvisaatiolla.

Omaehtoiseen ja monimuotoiseen vaihtoehtomusiikkiin keskittyvän Supermassive-tapahtuman aikaisemmin julkistettuja esiintyjiä ovat esimerkiksi Circle, Radiopuhelimet ja Mika Vainio. Tapahtuma järjestetään Fullsteamin, Sue-lehden ja Svart-levymerkin yhteistyönä. Supermassiven liput ovat myynnissä Tiketin toimipisteissä kautta maan.

TAPAHTUMA
18.-19.10.2013 Helsinki, Ääniwalli, Supermassive 2013

OHJELMA

Pe 18.10.2013
CIRCLE, ARKTAU EOS, EYVIND KANG & JESSICA KENNEY (USA), HEBOSAGIL, SINK

La 19.10.2013
MIKA VAINIO, RADIOPUHELIMET, TÄHTIPORTTI, DEAN BLUNT (UK), FUN, PAPERI T & KHID, VIISIKKO, MOTHER SUSURRUS

LIPUT
– 1pv liput alk. 18 EUR
– 2pv liput alk. 28 EUR
Ennakkomyynti: Tiketti