Suomen suurin konemusiikkitapahtuma Renegade Electrostage rantautuu Provinssirockiin

Tämän viikon provinssijulkistuksien toinen osa pitää sisällään ennennäkemättömän kattauksen elektronisen musiikin huippunimiä. Lauantaipäivänä Provinssirockissa rikotaan ennätyksiä, kun 10 000 hengen YleX-teltta valjastetaan 12 tunnin ajaksi Suomen festivaalihistorian suurimman konemusiikkitapahtuman Renegade Electrostagen näyttämöksi.

Ensimmäistä kertaa Suomessa perinteisen festarin sisään toteutetaan oma, täysimittainen konemusastage. Dubstepin, electron ja drum ‘n’ bass -musiikin line up tulee olemaan kookkain koskaan Suomessa, kun Renegade Electrostagelle nousevat maailmanlaajuisesti alan tunnetuimmat nimet. Tajunnanräjäyttäjinä toimivat mm. brittiläisten Pendulumin ja Andy C:n dj-setit sekä Chase & Statuksen ja Modestepin livekeikat. Kotimaisia alan kärkinimiä edustavat Eliot Ness, Ric o Tubbs ja Muffler. Kellon ympäri kestävien Renegade-bileiden artistikattaukseen on tulossa vielä lisäyksiä.

Renegade on Suomen suurin elektronisen musiikin tapahtumien järjestäjä ja 8-vuotisen historiansa aikana se on esitellyt Suomelle useita merkittäviä artisteja. Tänä vuonna toiminta laajenee yhteistyöhön Provinssirockin kanssa: Suomen festivaalihistorian suurimman konemusatapahtuman järjestämiseen. Yksi Renegaden tavaramerkeistä on tapahtumissa toteutettavat visuaaliset installaatiot, jotka ovat vertaansa vailla.

Renegade-bileiden lisäksi Provinssirockin alueohjelmassa nähdään perjantaina YleX:n Parasta ennen -disko Matti Airaksisen vauhdittamana. Lauantaina juhlakansaa tanssittavat myös Tavastian lauantaidiskosta tutut DJ:t Johannes Kostaja sekä Mini.