Sulonpäivä toi mukanaan mm. Squarepusherin, Pelicanin, Tarrus Rileyn ja Witchcraftin

ilosaarirock2013Joensuun Ilosaarirock julkaisi perinteiseen tapaansa Sulonpäivänä 13.2. kasan tulevan kesän ohjelmaa sekä festivaalin uuden ilmeen. Heinäkuussa Laulurinteellä esiintyvät jo julkaistujen Motörheadin, Sigur Rósin, Hot Chipin ja Nightwishin lisäksi ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva, korkealle arvostettu elektroartisti Squarepusher (UK), post-rockin ja -metallin suurnimi Pelican (USA), yhdysvaltalais-jamaikalainen reggaeartisti Tarrus Riley sekä doom- ja stoner-rockia nykypäivään tuova ruotsalainen Witchcraft.

– Meille on tärkeää saada festareille eri musagenrejen kovimpia nimiä, ja nämä Sulona julkaistut ovat juuri sellaisia. Konemusafanit ovat pyytäneet meiltä Squarepusheria jo vuosia ja viimein natsasi. Rileyn hunajainen ääni taas sopii rannan Rentolavalle täydellisesti. Pelican ja Witchcraft taasen tuovat sopivaa arvaamattomuutta metalliosastolle, ynnäilee Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Ulkomaanvieraiden lisäksi Ilosaarirock julkaisi 16 kotimaista artistia, joiden joukossa ovat muun muassa räp-nimet Eevil Stöö ja Ruger Hauer, metalliyhtyeet Wintersun ja Mokoma sekä Haloo Helsinki, Satellite Stories ja Jaakko Laitinen & Väärä raha. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 12. – 14. heinäkuuta. Festivaalin kahden päivän ennakkoliput sekä päiväliput ovat myynnissä Tiketissä sekä Joensuun alueen jälleenmyyntipisteissä.

Sulo-klubin ohjelma valmis ja liput myynnissä

Ilosaarirockin perjantaina 12.7. avaavan kotimaiseen musiikkiin keskittyvän Sulo-klubin ohjelma on valmis. Klubilla esiintyvät vahvassa vedossa olevat veteraanit J. Karjalainen ja Ismo Alanko, torviryhmän kanssa esiintyvä 22-Pistepirkko sekä Laura Närhi ja Mariska & Pahat Sudet. Klubin ennakkoliput maksavat 25 euroa ja ovat myynnissä Tiketin toimipisteissä sekä Joensuun alueen jälleenmyyntipisteissä.

Lavat muuttuvat ja ravintolat paranevat

Ilosaarirock laajensi vuonna 2012 festivaalialuetta, jonka myötä myös festivaalin asiakaskapasiteetti nousi. Ensi kesänä uudelle nurmialueelle pystytetään sirkustelttamainen lava, joka on nimetty Tähtiteltaksi. Miltei kymmenen tuhatta ihmistä vetävässä teltassa esiintyvät festivaalin pop-, konemusiikki- ja vaihtoehtoartistit, jotka vaativat erityistä panostusta visuaalisuuteen.

Tähtiteltan viereen pystytetään Ilosaarirockin virallinen ravintolateltta, Pop up -Kerubi. Ravintola vastaa yleisön kysyntään ja tarjoaa annoksia laadukkaaseen makuun. Ravintolassa on myös tarjolla luomu- sekä Reilun kaupan viinejä.

Sulonpäivän myötä Ilosaarirock julkisti myös kesän 2013 festivaali-ilmeen ja avasi uudet verkkosivunsa. Ilmeen on suunnittelut joensuulainen mainostoimisto Vaganza.