Suffocation saapuu Suomeen, mukana Cephalic Carnage, Havok ja Fallujah

Yhdysvaltalaisen death metal -bändin Suffocationin maailmankiertue saapuu kevään päätteeksi Suomeen. Hiljattain seitsemännen studioalbuminsa julkaissut kokoonpano sekä illan avaavat kolme muuta amerikkalaisbändiä Cephalic Carnage, Havok ja Fallujah nousevat Nosturin lavalle sunnuntaina 26. toukokuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin perjantaina 15. maaliskuuta.

Vuonna 1988 perustettu Suffocation nousi maineeseen varhain 90-luvun alkupuolella ensimmäisten albumiensa myötä. Vaikka yhtye ei koskaan saavuttanut kollegoidensa Napalm Deathin, Cannibal Corpsen tai Deiciden jättisuosiota, kuuluu Suffocation kiistattomasti viimeisten kahden vuosikymmenen merkittävimpien death metal -bändien joukkoon, ja yhtyeen musiikilla ollut mittaamaton vaikutus nykymuotoisen metallimusiikin kehityskaareen.

90-luvun lopulta vuoteen 2003 hiljaiseloa viettänyt Suffocation teki lopulta kaivatun paluun lavoille, ja sittemmin yhdysvaltalaisbändi on jatkanut menestyksekästä uraansa teknisen death metalin ja brutaalin grindcoren parissa. Uransa aina muun muassa Relapsen ja Roadrunnerin kautta levyjään julkaissut Suffocation kuuluu nykyisin Nuclear Blastin talliin. Bändin viimeisin pitkäsoitto on helmikuussa ilmestynyt arvostelumenestys ”Pinnacle of Bedlam”. Aikaisemmin Suffocation on vieraillut Suomessa ainoastaan vuoden 2010 Jalometalli-festivaaleilla.

Illan muut esiintyjät ovat pitkän linjan grindcore-yhtye Cephalic Carnage, kaksi albumia julkaissut thrash metal -trio Havok sekä teknistä death metalia soittava Fallujah. Nosturin konserttiin ei ole ikärajaa, mutta täysi-ikäisille on rajattu anniskelualue.

KEIKKA
Su 26.5.2013 Helsinki, Nosturi

LIPUT
Myyntiin pe 15.3.2013 klo 9.00
Alkaen 20 EUR, ennakko: Tiketti