Steen1 otti oman levynsä panttivangiksi, lunnasvaatimus 10 000 euroa

Rap-artisti Steen1 on esittänyt eilen Basso.fi:n foorumilla lunnasvaatimuksen koskien tulevaa levyään. Levy päästetään julkisuuteen, kun myöhemmin ilmoitettavalle tilille on siirretty 10 000 euroa.

“Tää idis on pyörinyt niin kauan päässä, et pakko se nyt on vain tehdä. Jos (ja kun) 10 000 ei täytykään, jää mullekin se se muusikon pakollinen pöytälaatikkolevy. Jos täyttyy, kaikki voittavat. Mä voitan tässä joka tapauksessa; Koska en usko levyä koskaan julkaistavan, uskallan tehdä hyvin ennakkoluulotonta ja rohkeaa musiikkia.

Nykypäivänä muusikon realismi on sitä, että julkaistaan levy ja luotetaan ihmisten hyväntahtoisuuteen tukea julkaisua taloudellisesti, warettamisen sijasta. Ja niinhän se ihan oikeasti meneekin: aikoina, jolloin tilaisuus tekee warettajan, levyn ostajat ansaitsevat hatunnoston. Minä ja kollegani olemme tämän päivän muusikkoina sanalla sanoen almujen varassa. Kuka haluaa maksaa levystä, jonka saa viidessä minuutissa ilmaiseksi? Nyt en halua almuja, vaan lunnaat. Minulla on panttivanki.”, toteaa Steen1.

Hyvin oivaltava julkaisupolitiikka. “Runoja kontrollihuoneesta” -levyn henkinen tuotos valmistunee kesän aikana, tilinumero julkaistetaan levyn ollessa masterointivalmis.