Splatterthrashin suurlähettiläs Ghoul on täällä

En tiedä tarkalleen kulttibändin määritelmää, mutta USA:n “Creepsylvaniasta” ponnist… eh, laahustavalla Ghoul-nelikolla on ainakin kaikki edellytykset mainitunlaiseen statukseen. Vuosituhannen alussa perustettu, kolmisen kokopitkää ja yhden splitin rykäissyt retkue sorvaa kieli poskessa, räkäiseen b-kauhuestetiikkaan nojaten death metallia ja thrashiä yhteen.

Esiintyessään bändin jäsenet pitävät yllään maskeja. Ghoulin oman mytologian mukaan tämä on pakollista, koska soittajien kasvot ovat mutaatiosta johtuen pahasti epämuodostuneet. Anonymiteettipyrkimyksen todellinen syy lienee sama kuin Brujerialla, eli tässäkin tapauksessa soittajat ovat paremmin tuttuja muualta. Tiedettävästi bändissä soittaa/on soittanut tyyppejä mm. Wolves in the Throne Roomista, Dystopiasta, Impaledista ja Exhumedista. Silkasta huumorihassuttelusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan kappaleet ovat todella tiukkaa rytinää, asiallisen övereillä vokaaleilla varustettuna. Yhtye onkin monella tapaa viime lauantaina Helsingissä esintyneen Municipal Wasten deathmetallisempi hengenheimolainen.



Tällaista harvinaislaatuisen kalmaista herkkua on siis tarjolla tänään Semifinalissa Helsingissä ja huomenna Vastavirralla Tampereella. Vastavirran keikan harvinaisuusastetta lisää se, että mukana on myös Slugathor, joka uhoaa ettei tämän jälkeen juurikaan esiinny missään. Molemmilla keikoilla lämppää lisäksi Avoimen haudan löyhkä sekä Helsingin päässä brassi-crossoverille omistautunut Forca Macabra.

Ghoul Suomessa seuraavasti:

15.9. Helsinki, Semifinal + Forca Macabra, Avoimen haudan löyhkä. HUOM! Eka bändi jo 20:30.
16.9. Tampere, Vastavirta + Slugathor, Avoimen haudan löyhkä