Speedy Saarinen – Speedy Saarinen

MEGCD-009, Presence Records

Ex-Broadcast & Livingstone-kitaristi, laulaja/lauluntekijä ja merkittävä äänittäjä, miksaaja Jyrki “Speedy” Saarinen on julkaissut soolouransa ensimmäisen suomenkielisen albumin.

Kolmetoista afroamerikkalaiseen lauluperinteeseen nojautuvaa biisiä vakuuttavat pieteetillään. Tuotanto on toteutettu pitkälti omien luottomuusikoiden kanssa. Sävellykset ovat Speedyn käsialaa ja sanoituksista vastaavat muun muassa Timo Kiiskinen, Yari, Pekka Ruuska, Kikka Laitinen ja Esa Eloranta. Avaus “Kuinka voisin unohtaa” on oma teksti ja peilailee henkilökohtaisen elämän muutoksen tuntoja. Tätä tematiikkaa löytyy myös muualtakin, kuten “Anna silmies hehkua vaan”. “Oikeaa aikaa” on Saarisen suomikäännös George Raffertyn biisistä “The Right Moment”.

Vierailevina muusikkoina kuullaan How Many Sistersiä, Johanna Iivanaista, Jukka Eskolaa, Rakel Lignelliä, Sami Pitkämöä jousi/puhallinsovittajana ja laulutuottajana… Duetto Iivanaisen kanssa on klassikko jo syntyessään ja kuin legendaarisen Love Recordsin 70-luvun aikakaudelta.

Speedy Saarinen on persoonallinen tulkitsija, joka on löytänyt lauluistaan mittavien studiosessioiden edetessä uusia tulkinnallisia syvyyksiä ja lähestymistapoja. Samaa voi sanoa maestron tyylikkäästä ja rouhevasta kitaransoitosta.

Taas yksi hieno suomiroots-albumi muiden joukkoon. Ripaus James Tayloria, Doobie Brothersia ja Steely Danin & kumppaneitten hengessä!

****