Smokie-vokalisti Chris Norman saapuu soolokeikalle

Legendaarisen Smokien solisti Chris Norman on enemmän kuin innoissaan marraskuisesta Helsingin-konsertistaan. ”Suomi oli aikanaan Smokielle ensimmäinen ulkomaa, jossa konsertoimme ja siksi on erittäin mukavaa päästä taas sinne takaisin”, kertoo Finlandia-taloon tiistaina 19. marraskuuta saapuva Norman. Konsertissa kuullaan suuri joukko Smokien ikivihreitä lauluja, kuten Living Next Door to Alice sekä Normanin uudempaa tuotantoa. Liput Chris Normanin konserttiin maksavat 59,50 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

Chris Norman muistelee lämmöllä vuotta 1975, jolloin yhtyeen ensimmäinen albumi, Pass it Around, oli juuri julkaistu.

– Debyyttilevymme oli vasta ilmestynyt, eikä meillä ollut vielä yhtään hittiä, Norman kertoo. – Albumimme myötä pääsimme kuitenkin ensimmäiselle ulkomaan kiertueellemme Suomeen. Taisimme viettää siellä tuona kesänä koko kuukauden kierrellen ympäri maata. Se oli hienoa aikaa, Norman jatkaa Helsingin konsertin järjestäjälle antamassaan haastattelussa.

– Tuntui oudolta, kun fanit juoksivat perässämme, aivan kuin olisimme olleet suuriakin julkkiksia, Chris Norman naureskelee. – Emme tienneet menestyksestä saati rock-maailmasta tuolloin vielä paljoakaan, mutta hauskaa meillä oli. Saimme esimakua julkisuudesta, ja minulle jäi Suomesta erittäin lämpimät muistot, Norman toteaa.

Chris Normanin uusin albumi on tänä vuonna julkaistu There And Back, johon hän kirjoitti lauluja yhdessä Smokien entisen rumpalin Pete Spencerin kanssa.