Skatepunkin legenda Pennywise lähes 20 vuoden tauon jälkeen Suomeen

Bad Religionin ja NOFX:n ohella kaikkien aikojen merkittävimpiin skatepunk-bändeihin lukeutuva Pennywise saapuu lähes 20 vuoden tauon jälkeen Suomeen. Keväällä kymmenennen studioalbuminsa julkaiseva yhdysvaltalaisbändi nähdään Nosturissa torstaina 28. kesäkuuta.

Kaliforniassa vuonna 1988 perustettu Pennywise on koko pitkän uransa ajan vaikuttanut merkittävästi melodisen skatepunkin syntyyn ja kehityskaareen. Parhaiten nimettömästä debyyttialbumistaan (1991) sekä kansainvälisestä läpimurtolevystään ”About Time” (1995) muistettu yhtye ei monien kollegoidensa tapaan siirtynyt koskaan suuren levy-yhtiön talliin vaan on vuodesta toiseen levyttänyt Epitaph Recordsille.

Pennywiselle on vuosien saatossa tapahtunut kaksi merkittävää käännekohtaa. Vuonna 1996 bändin alkuperäisbasisti ja Pennywisen tunnuskappaleeksi muodostuneen ”Bro Hymnin” kirjoittanut Jason Thirsk teki itsemurhan, ja syksyllä 2009 vokalisti Jim Lindberg päätti lopettaa uransa yhtyeen riveissä. Lindbergin eron jälkeen Pennywise kiinnitti uudeksi laulajakseen Ignitesta tutun Zoltán Téglásin. Nykyisen kokoonpanon ensimmäinen pitkäsoitto, järjestyksessään jo kymmenes Pennywise-levy, ”All or Nothing” ilmestyy huhtikuun lopulla. Esimakua albumista on saatavissa Epitaphin Soundcloud-sivulla.

Uransa aikana miljoonia levyjä myynyt Pennywise on aikaisemmin vieraillut Suomessa ainoastaan 90-luvun alkuvuosina, jolloin yhtye esiintyi Lepakossa sekä Soundgardenin, White Zombien, Mudhoneyn ja lukuisten muiden vaihtoehtobändien seurassa legendaarisessa Jäähallin konsertissa.

Nosturin konserttiin ei ole ikärajaa, mutta täysi-ikäisille on rajattu anniskelualue. Tapahtuman järjestelyissä on mukana Sue-lehti.

KEIKKA
To 28.6.2012 Helsinki, Nosturi

LIPUT
Myyntiin ma 26.3.2012 klo 9.00
35 EUR +toimituskulut, ennakko: Tiketti