Seitsemän valintaa Flow-viikonlopulle

Taas on se viikko vuodesta, kun Helsingin Suvilahdessa järjestettävä Flow Festival pursuaa toinen toistaan kiinnostavampia, erilaisempia ja tuntemattomampia esiintyjiä. Ikimuistoisia hetkiä voi varmasti löytää vain talsimalla satunnaisesti mille tahansa lavalle, mutta tässä pieni tärppilista, minne viikonlopun aikana kannattaa ainakin suunnata. Kuuntele myös Spotify-soittolista, josta teet lähempää tuttavuutta listattujen artistien kanssa.

SIINAI + MOONFACE (Perjantai, Nokia Blue Tent, 18:00)

Parhaasta kotimaisesta jumituksesta vastaava helsinkiläisyhtye Siinai hurmasi Olympic Games -debyytillään Wolf Parade ja Sunset Rubdown -yhtyeistä tutun Spencer Krugin, ja tuloksena oli keväällä julkaistu yhteislevy Heartbreaking Bravery. Yhteiskeikkojen merkeissä on kierretty maailmaa kuluvan vuoden ajan, eikä loppua näy. Jos keväinen keikka Helsingin Korjaamolla tai kesän Ruisrock jäivät väliin, kannattaa nyt viimeistään tsekata kollaboraatio livenä, sillä tämä valtiorajoja rikkova poppoo vastaa yhdestä vuoden komeimmista levyistä.

A$AP ROCKY (Perjantai, Nokia Blue Tent, 19:15)

Vuoden hypetetyin räppäri on kesän aikana todistanut olevansa livenä riippuvainen bailaavasta yleisöstä. San Miguel Primavera Soundissa Rakim Mayersiksi syntynyt mies aiheutti ristiriitaisen korneja tykytyksiä, kun vain osa katselijoista innostui sumutorvien huudosta kappaleiden välissä. Roskildessa sen sijaan A$AP käännytti metalliuskovaisetkin puolelleen ja järjesti yhden koko festivaalin parhaista keikoista – jota vain osa mahtui katsomaan. Aikaisesta esiintymisslotista huolimatta pönöttäjätkin toivottavasti muuttuvat bilekansaksi ja A$AP Rockyn Suomen ensiesiintymisen hikiseksi hurmosmereksi. Valmistaudu huutamaan sanaparia ASAP ja SWAG.

FRANK OCEAN (Perjantai, päälava, 21:15)

OFWGKTA-kollektiiviin kuuluva Frank Ocean asetti tuoreella Channel Orange -debyytillään tutut R&B-aiheet nykyaikaan ja kohosi hetkessä genrensä kiinnostavimmaksi artistiksi. Syvällisen ja nokkelan lyriikan lisäksi Ocean ääntelehtii kuin enkeli, säveltää itsepäisemmin kuin genretoverinsa, huokuu aitoa asennetta ja tarjoilee satavarmasti kylmiäväreitä Flow’n perjantai-illassa.

KINDNESS (Lauantai, Black Tent, 20:45)

Pitkätukkainen Adam Bainbridge eli Kindness tekee seksikästä musiikkia. Kannattaa mennä katsomaan festariheila kainalossa.

NICOLAS JAAR (Lauantai, Nokia Blue Tent, 21:30)

Minimaalista ja matalatempoista elektronista musiikkia loihtivan 22-vuotiaan Jaarin viime vuonna ilmestynyt Space Is Only Noise -debyyttialbumi keräsi ylistystä ympäri maailman, ja valitsipa Resident Advisor sen jopa vuoden parhaaksi levyksi. Se ei kuitenkaan iskenyt minuun läheskään yhtä kovaa kuin myöhemmin ilmestynyt materiaali. Konemusiikin tulevaisuuden saapuminen Suomeen on tapaus, jota ei kannata missata.

THE SPLITS (Lauantai, The Other Sound @ Cirko, 22:30)

Garage rockia soittava tyttökvartetti on ehkä yksi tämän hetken puhutuimmista suomalaisista yhtyeistä. Kuudes aisti -festivaaleilla mimmien musiikki jaksoi kiinnostaa siitäkin huolimatta, että autotallia muistuttanut esiintymislava takasi näkökenttään mahtuvan ainoastaan ihmisten selkiä ja hiki virtasi kovempaa kuin saunassa. Tällä kertaa lavalle ehkä näkee, ja on viileämpää. Jos ei, musiikki puhukoon puolestaan.

MAKI KOLEHMAINEN JA JIMI CONSTANTINE kertovat, kuinka ROBINISTA syntyi vuoden 2012 kuumin kotimainen poptähti (Sunnuntai, Lämpö, Nuorgam puhe, alk. 18:15) 

Mitäs, sunnuntain odotetuin esiintyminen ei olekaan musiikkia?! Vilpittömästi kiinnostava aihe, ja puhujina kaksikko, jolta todella haluan saada vastauksia. Toivottavasti Kolehmainen ja Constantine vastaavat kysymyksen kuinka lisäksi myös kysymykseen miksi. Harmi että suomalaisen musiikin teräväkynäisimpien sankareiden superryhmään ei liity myös sanoittaja Sana Mustonen, sillä olisin halunnut tietää, oliko Frontside Ollie -kappaleen sisko Tommin vai sen tytön.