Saksalaistunut EBM-orkesteri VNV Nation pitkästä aikaa Suomeen

Lontoossa vuonna 1990 perustettu, nykyisin Hampurissa majaa pitävä VNV Nation on suosituimpia kokoonpanoja EBM:stä (electronic body music) ja industrialista polveutuvan vaihtoehtomusiikin maailmassa. Kaksimiehinen yhtye nähdään Tavastialla pääsiäissunnuntaina 8. huhtikuuta.

VNV Nationin muodostavat laulaja ja biisintekijä Ronan Harris, joka on kotoisin Dublinista, sekä rumpali Mark Jackson Iso-Britannian Essexistä. Kirjainyhdistelmä VNV tulee sanoista ”victory not vengeance”. Vuodesta 1995 alkaen yhtyeeltä on ilmestynyt kahdeksan studioalbumia, joista viimeisin, ”Automatic”, julkaistiin syksyllä 2011. Ylistäviä arvioita kahminut levy nousi Saksan virallisen albumilistan sijalle kahdeksan ja piti neljä viikkoa alternative-listan kärkipaikkaa. Ykköseksi se kipusi myös Kanadan iTunes-listalla.

Tässä Control-raita tuolta edellä mainitulta levyltä.
[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/vnvnation/control[/soundcloud]

Yhtye itse käyttää ”futurepop”-termiä musiikistaan, joka yhdistelee teollisia äänimaisemia syntikkapopin melodioihin ja elektronisen tanssimusiikin jykevään poljentoon. Harrisin sanoitukset kumpuavat ihmiselämän synkemmältä laidalta, samalla kun taistelutahtoinen asenne ja vuolaat melodiset koukut kohottavat kappaleet nostattaviksi hymneiksi.

Tasaisesti suosiotaan kasvattanut VNV Nation tunnetaan loistavana livebändinä, ja kaksikko onkin kiertänyt maailmaa rivakkaan tahtiin. Suomessa he ovat esiintyneet kerran, lokakuussa 2007. Helsingissä täpötäydessä Gloriassa järjestetty konsertti huipentui tuolloin lukuisiin encoreihin.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Flash-tuotanto ja Tavastia.

KEIKKA
Su 8.4.2012 Tavastia, Helsinki
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT
25 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä
Ovelta 28 euroa, mikäli lippuja on jäljellä