Rytmikäs vaihtoehtoyhtye Fishbone kahdelle keikalle Suomeen – *PERUTTU*

Los Angelesissa vuonna 1979 perustettu Fishbone saapuu kolmannen kerran Suomeen. Rytmikäs vaihtoehtoyhtye tanssittaa Helsingissä ja Tampereella heti vapun jälkeen.
Viimeksi amerikkalainen villi rytmimusiikki soi maassamme vuonna 2003. Skan, punkin, rockin, funkin ja soulin meneväksi paketiksi käärivä ryhmä esiintyy keskiviikkona 2. toukokuuta Helsingin Nosturissa ja torstaina 3. toukokuuta Tampereen Klubilla.

Fishbone on yksi Kalifornian 1980-luvun tärkeistä crossover-bändeistä. Red Hot Chili Peppersin ja Jane’s Addictionin tavoin myös Fishbone saavutti jo varhain suurta suosiota. Erityisesti vuoden 1988 albumi Truth and Soul sai osakseen hyväksyntää sekä kriitikoilta että ajattelevilta rockin ystäviltä. Fishbone tarjoaa kuulijalle vahvan tanssittavan kokemuksen lisäksi myös yhteiskunnallista ajateltavaa, mm. rasismi ja eriarvoisuus saavat kuulla kunniansa.

Fishbonessa vaikuttaa yhä kolme alkuperäisjäsentä. Laulaja-saksofonisti Angelo Mooren, basisti Norwood Fisherin ja vuonna 2010 bändiin palanneen trumpetisti-laulaja “Dirty” Walter A. Kibby II:n lisäksi yhtyeessä soittavat rumpali John Steward, kitaristi Rocky George, kosketinsoittaja Dre Gipson ja vetopasuunaa repivä Jay Armant.

Fishbonen viimeisin äänite, lokakuussa 2011 ilmestynyt Crazy Glue -ep todistaa, että ryhmä on yhä iskussa. Skan keinunta, metalliset riffit ja vahva puhallinosasto iskevät tavalla, johon vain Fishbone kykenee. Party at Ground Zero jatkuu myös vuonna 2012 Suomessa!

KEIKAT
Ke 2.5.2012 Helsinki, Nosturi
To 3.5.2012 Tampere, Klubi

LIPUT
Helsinki 22e + toimituskulut, ennakkoon Tiketistä
Tampere 18e + toimituskulut, ennakkoon Tiketistä, ovelta 20e
Liput tulevat myyntiin ke 11.1.2012 klo 9