Ruotsalainen retroroku The Black Explosion kiertää Suomea Kotoisten sävyjen ja The Mondo Twistin kanssa

Ruotsalaisen retrorockin pioneereista koostuva The Black Explosion sekä kotimaiset The Mondo Twist ja Kotoisat Sävyt yhdistävät voimansa pääsiäisen pyhiksi ja kiertävät eteläistä Suomea. Keikat ovat seuraavat:
6.4. Port Arthur, Turku
7.4. Bar Loose, Helsinki
8.4. Vastavirta, Tampere

The Black Explosion esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa ja julkaisee juuri kiertueen kynnyksellä debuuttilevynsä. Menestyksekkään uran Dollhouse-yhtyeen liiderinä tehnyt Chris Winter yhdisti rock’n’roll visionsa basisti Matt “Ginger” Loven ja Andreas Lindquistin kera ja perusti psykedeelisesti rokkaavan ja pörisevän trion nimeltä The Black Explosion. Yhtyeen musiikki on yhdistelmä garagea, space-rockia, soulia, bluesia ja psykedeliaa.

Chris Winter sävelsi ja julkaisi kolme täyspitkää albumia Dollhousen kanssa, ja tuotti sekä äänitti niitä MC5:n legendaarisen Mike Davisin ja Hellacoptersin Nicke Andersonin avustuksella. Nyt vuosi Dollhousen jälkeen Chris jatkaa The Black Explosionilla mukanaan nippu uusia rockhelmiä. Hiljattain yhtyeeseen liittyi myös Dollhousessa vaikuttanut rumpali Marcus S Davis.

Kiertueella ensimmäiset etelänkeikkansa soittava oululainen The Mondo Twist on Moses Hazyn komppiryhmän uusi rockjyrä, johon vauhtia piiskaa George Double Usessa vaikuttanut uusiseelantilainen vokalisti Lance Fono ja kitaristi Viljo “Almost Jesus” P. Musiikillisesti The Mondo Twist operoi garagen, punkin, powerpopin ja tietty suoraviivaisen rock’n’rollin akselilla. Yhtye viimeistelee parhaillaan ensimmäistä pitkäsoittoaan joka julkaistaan alkusyksystä.

Tamperelaistunut Kotoisat sävyt perustettiin vuosituhannen alkuräjähdyksissä Ranualla ja on toiminut nykyisellä kokoonpanollaan vuodesta 2008. Debyyttialbumi “Tunnetko rytmin sisko?” ilmestyi loppuvuodesta 2008, seuraaja “Hyvästit yksinäisyydelle” huhtikuussa 2011.