RRRÖÖÖAAARRR!!! Voivod jälleen Suomeen keikalle

Psykedeelistä ja progressiivista thrash metalia soittava Voivod saapuu loppusyksystä klubikeikalle Helsinkiin. Uransa 13. studioalbumin julkaisuun valmistautuva kanadalaisyhtye nousee Nosturin lavalle halloween-iltana keskiviikkona 31. lokakuuta. Konsertin liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Vuonna 1982 perustettu Voivod on pitkän uransa aikana hakenut innoitusta niin speed metalista ja hardcore punkista kuin 70-luvun progesta ja klassisesta heavysta. 80-luvun lopulla suosionsa huipulla olleen yhtyeen tarinan luultiin jo päättyneen seuraavan vuosikymmenen radikaaleihin miehistönmuutoksiin, kunnes vuonna 2001 yhtyeen vokalisti Snake palasi Voivodin riveihin.

Nykyisin yhtyeessä vaikuttavat kaikki elossa olevat Voivodin perustajajäsenet vokalisti Denis ”Snake” Bélanger, basisti Jean-Yves ”Blacky” Thériault ja rumpali Michel ”Away” Langevin sekä vuonna 2005 kuolleen kitaristin Denis “Piggy” D’Amourin korvannut Daniel “Chewy” Mongrain. Ensi vuoden alussa ilmestyvä uusi Voivod-albumi ”Target Earth” on alkuperäiskolmikon ensimmäinen yhteinen levy sitten vuonna 1991 ilmestyneen ”Angel Ratin”. Pitkäsoittoa pohjustavan singlen on määrä ilmestyä vielä ennen syksyn Euroopan kiertuetta.

Vuosien saatossa Voivodin riveissä on nähty lukuisia muitakin soittajia, kuten lähes koko 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen bändissä vaikuttanut Metallica-basisti Jason Newstedt. Oman tuotantonsa ohella Voivod on tullut tutuksi esimerkiksi Pink Floydin ja King Crimsonin kappaleiden cover-versioistaan, ja parhaillaan bändin vaiherikkaasta historiasta ollaan tekemässä elokuvaa.

Viime keväänä Voivod toimi Roadburn-festivaalien kuraattorina, ja yhtye nähtiin myös tapahtuman yhtenä pääesiintyjistä. Aikaisemmin Voivod on vieraillut Suomessa ainoastaan vuoden 2009 Jalometallissa sekä viime kesänä Nummirockissa ja Dom-klubilla. Konsertin järjestelyissä on mukana Imperiumi.net -verkkomedia.

KEIKKA:
Ke 31.10.2012 Helsinki, Nosturi

LIPUT:
25 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.