Robert Plant saapuu Poriin

Kappas, tällainen uutinen mennyt kokonaan ohi viime perjantailta. Rock-historian legendaarisimpiin (ellei jopa legendaarisin) laulajiin lukeutuva Robert Plant saapuu Poriin lauantaina 18.7. Led Zeppelinin laulaja esiintyy Kirjurinluodossa yhdessä The Sensational Space Shifters -yhtyeensä kanssa.

Led Zeppelinin hajottua Robert Plant on luonut pitkän, menestyksekkään ja omaleimaisen soolouran, jonka aikana hän on julkaissut omissa nimissään kymmenen studioalbumia. Vuonna 2007 Plant julkaisi Alison Kraussin kanssa yhteislevyn Raising Sand, joka voitti Grammy-palkinnon peräti viidessä eri kategoriassa. Suomessa Plant on viimeksi esiintynyt kymmenen vuotta sitten. Robert Plantin viimevuotinen albumi Lullaby and… The Ceaseless Roar oli arvostelumenestys ja nousi useille vuoden parhaat albumit -listoille.

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.-19.7. Lipunmyynti pääkonsertteihin (torstai 16., perjantai 17. ja lauantai 18.7.) on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodon päivälippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 66,50 euroa (norm. 73,50 euroa), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla 31.3. mennessä.

Juhlafestivaalin ohjelmisto täydentyy lähiviikkoina useilla uusilla nimillä.