Retro 2015 – Laineen Kasperi – Suomi-kräppiä

Retro 2015 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Viime vuoden ehdottomasti paras julkaisu on Laineen Kasperin ja hänen Palava Kaupunki -bändinsä “debyytti”. Debyytti pitää pistää kyllä lainausmerkkeihin, koska eiköhän tämä Kasperin omien levyjen sarjan jatkoksi sujuvasti mene, vaikka onkin ns. bändilevy.

Laineen Kasperi & Palava Kaupunki -levy on siitä erikoinen julkaisu, että itse en ainakaan löydä levyltä yhtään tyhjänpäiväistä hetkeä. Mies puhuu asiaa koko ajan, vaikka välillä hieman kieroutuneen huumorintajun läpi joutuukin juttuja tulkitsemaan. Arvoin useammankin biisin välillä mitä tähän nostaisin, mutta palailin lopulta tähän sinkkuraitaan, jossa fiittamassa on muuten Ismo Alanko. Tässä yhdistyy kaikki ne hienoudet mitä Laineen Kasperin tuotannossa on.

Sen verran on maailma muuttunut viime vuosina, että tämä Kasperin levy oli itseasiassa ainut fyysinen levy, jonka viime vuonna ostin. En tosin ole tuota vinyyliä kertaakaan kuunnellut.