Retro 2014 – Musta Barbaari

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Ougei myönnetään, että tämä julkaistiin jo vuonna 2013, mutta Salil eka salil vika oli kuitenkin meikäläisen kuunnelluimpien joukossa alkuvuoden soittojen ansiosta.

James Nikander onnistui viime vuonna muutenkin herättämään paljon kiinnostusta ympäriinsä, Taru painojen herrasta -videoblogia seurasi Radio Helsingin ohjelma Mustan Barbaarin savumerkki, kesällä mies oli some-hittinä käytyään “ojentamassa” Dave Mustainelle paitansa Qstockin keikalla, kun Mega-Dave halusi Barbaarin sähköt katkaistavan, siitä seurasi luonnollisesti  kuittailua enemmänkin mm. Megadeth-henkisen Barbaari-paidan muodossa julkaistiin.

Syksyllä miehelltä tuli lähinnä bodaukseen keskittyvä Salil eka salil vika -kirja, eikä nuo pullistelut jääneet ihan vain puheeksi, koska lokakuussa hän sijoittui kehonrakennuksen SM-kisojen Men’s Physique -sarjassa toiseks. Paljon sai aikaan mies jonka musiikillinen ura on tosiaan yhden biisin mittainen, toinen on ehkä jopa tulossa, mutta albumia ei ainakaan näillä näkymin ole luvassa.

Ja onhan tuo biisi nyt vaan hiton hyvä.