Päiväannos: Queens of the Stone Age – I Appear Missing

Josh Hommen komentaman vaihtoehtorock-aavikko-stoner-airueen, Queens of the Stone Agen kuudes pitkäsoitto …Like Clockwork julkaistaan 7. Kesäkuuta. Yhtye on juuri julkaissut tulevalta albumiltaan ensimmäisen musiikkivideon, mikä on sisällöltään tyylitellyn groteski animaatiopläjäys.

Yhtye on tuottanut uuden albuminsa itse, ja sen julkaisee Matador Records. Kyseinen biisi puolestaan vaikuttaa olevan QOTSA-asteikolla totuttuun rytyytykseen verrattuna hiipivän eteerinen, vinon kaunis ja jopa aavistuksen balladinomainen. Alun pitäen Nine Inch Nailsin keulahahmon, Trent Reznorin tuottamaksi kaavaillun albumin studiosessiot ovat olleet karikkoiset. Yhtyeen albumin työstö on ollut täynnä vaikeuksia, mistä ulos päin näkyvimpänä merkkinä on ollut yhtyeen rumpalin, Joey Castillon eroaminen yhtyeestä albumin nauhoitus-sessioiden aikana. Castillon soittoa kuullaan uutukaisella tosin vielä albumin avausraidalla Keep Your Eyes Peeled.

Korvaava mies kuitenkin löydettiin hädän hetkellä. Kahta kappaletta lukuunottamatta uuden albumin rumpuosuudet soittaa Nirvanan rumpalina tunnettu, Foo Fightersin kitaristi-laulaja Dave Grohl. Grohl on aiemmin avustanut studiomuusikkona QOTSA:a sen läpimurtoalbumilla Songs for the Deaf  kuin myös Killing Jokea sen (2003) -albumilla.

Yhtye on haalinut …Like Clockwork -albumilleen liudan nimekkäitä vierailijoita, kuten Nick Oliveri, Trent Reznor, Elton John, Jake Shears, Brody Dalle, Mark Lanegan, Alex Turner ja James Lavelle. Lupa on siis odottaa kivikausidaamien järisyttävältä paluulta paljon. Yhtyeen edellinen albumi Era Vulgaris julkaistiin vuonna 2007.

Queens of the Stone Age esiintyy tulevan albuminsa maailmankiertueella 26. kesäkuuta järjestettävässä Rock the Beach-tapahtumassa, Helsingin Hietaniemessä.

Noisen Päiväannos-sarja tarjoaa päivittäisen N-vitamiini-annoksen yhden musiikkikappaleen muodossa – genrerajoista välittämättä. Seuraa Päiväannos-sarjaa myös tilaamalla se Spotify-soittolistana. Ps. Kuuntele myös viime vuoden lista.