Purling Hiss saapuu ensivisiitille Suomeen

Psykedeelistä, lo-fi-henkistä ja garage-vaikutteista vaihtoehtorockia soittava Purling Hiss saapuu toukokuun lopussa ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen. Kuudennella Linjalla maanantaina 27. toukokuuta toteutuvan konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin perjantaina 12. huhtikuuta.

Purling Hiss yhdistelee musiikissaan raskasta 70-lukulaista kitaravääntöä, 60-luvun psykedeliaa sekä punkrockia. Yhtye muovaa vaikutteistaan tuoreen kuuloista soundia samaan tapaan kuin vaikkapa Nirvana, Meat Puppets ja Dinosaur Jr. runsaat kaksikymmentä vuotta sitten. Aikaisemmin kitaristi/vokalisti Mike Polizzen sooloprojektina toiminut kokoonpano on julkaissut musiikkiaan muun muassa Woodsist- ja Mexican Summer -levymerkeillä, mutta nykyisin bändi on liittynyt Drag Cityn (mm. Royal Trux, Ty Segall, Bonnie ”Prince” Billy) rosteriin.

Maaliskuussa julkaistulla neljännellä albumillaan ”Water On Mars” Purling Hiss esiintyy kolmijäsenisenä triona. Aiemmin hyvin lo-fi:sti soinut bändi on uutukaisella päivittänyt soundimaailmaansa, ja ”Water On Mars” onkin ensimmäinen julkaisu, jonka yhtye äänitti oikeassa studiossa. Pitchfork kuvaili levyä pohjustanutta ”Lolita”-singleä alkuaikojen Nirvanan kadonneeksi b-puoleksi, mutta samalla Purling HIss asettuu luontevasti osaksi nykypäivän kitarapohjaisen vaihtoehtomusiikin eliittiä. Yhtyeen hengenheimolaisina voidaan mainita vaikkapa Ty Segall, Wooden Shjips ja The Men.

Purling Hiss on aikaisemmin kiertänyt muun muassa Wilcon ja Woodsin sekä samaan philadelphialaiseen muusikkokollektiiviin kuuluvien kaveribändiensä Kurt Vile & The Violatorsin ja The War on Drugsin kanssa. Helsingissä illan avaa modernin kotimaisen punkrockin kiinnostavimpiin nimiin lukeutuva, hiljattain kehutun ”Välikäsi”-albuminsa Ektro-levymerkillä julkaissut Sokea Piste.

KEIKKA
Ma 27.5.2013 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT
Myyntiin pe 12.4.2013 klo 9.00
Alkaen 12 EUR, ennakko: Tiketti.