Pronssinen Pokaali palaa – Uusi albumi ulos helmikuussa

Vinoa ja tarttuvaa vaihtoehtorockia olan takaa paiskova, lappeenrantalainen kulttiyhtye Pronssinen Pokaali palaa uuden studioalbumin julkaisun merkeissä helmikuussa, ja rikkoo samalla 13 vuoden levytyshiljaisuuden. Tuleva, järjestyksessään neljäs Pronssinen Pokaali -albumi kantaa nimeä Vastatuuleensoutajat, ja sen julkaisee C7 Records. Pronssisen Pokaalin tuleva uutukainen on yhtyeen ensimmäinen studioalbumi sitten vuoden 2000 Maa hehkuu -levyn.

[youtube eCxarXZUM0k]

Vuonna 2012 laulaja-kitaristi Tomi Siveniuksen luotsaamasta kokoonpanosta löytyvät Jyri Riikonen-koskettimet, Janne Hynynen-rummut, Jarkko Koponen-kitara, Pasi Vuorela-basso ja Janne Kupiainen-kitara. Sivenius ja Riikonen yhdessä Kotiteollisuuden Jouni Hynysen kanssa perustivat Pronssisen Pokaalin vuonna 1995. Janne Hynynen, Vuorela ja Koponen toimivat yhtyeen runkomiehinä aikavälillä 1998-2000.

[youtube JMQuArWJZFQ]

Pronssinen Pokaali tunnetaan ehkä parhaiten Lappeenrannan suomihevin kärkinimien kantayhtyeenä, vaikka se ensisijassa raivasikin oman tilansa 1990-luvun loppupuoliskon kotimaisen vaihtoehtorockin kentälle omaleimaisella pioneerityöllään ja vimmaisilla keikoillaan tynnyrinhakkaamisineen ja ihmispyramideineen. Yksi yhtyeen tunnetuimmista kappaleista on Kauko Röyhkän kanssa yhteistyössä toteutettu Puhalla lujempaa-single, mikä löytyy vuoden 1998 Kuvia-albumilta. Pronssisen Pokaalin ensimmäinen tuleminen päättyi vuonna 2000 yhtyeen hajoamiseen.

[youtube S_1LjRATQmk]

Niin Kotiteollisuuden Jouni Hynynen ja Jari Sinkkonen kuin myös Mokoman Marko Annala ja Janne Hyrkäs ovat saaneet vuosien 1995-2000 välillä täyslaidallisen bändikokemusta pokaalimiehistön vakijäsenistössä. Yhtyeen kytkökset Monsteriseriin ovat myös vahvat Janne Hynysen ja aiemmin yhtyeen tuottaja/äänittäjänä toimineen Miitri Aaltosen myötä.

Vuonna 2007 Pronssiselta Pokaalilta julkaistiin Leikin Loppu 1995-2000-kokoelmalevy, minkä pohjalta yhtye teki `90-luvun kappalemateriaaliin pohjautuneen paluukiertueen “nimimieskokoonpanollaan”. Samana vuonna kiertueen Helsingin Virgin Oil Co.-keikalta julkaistiin Omilla Lomilla, Haku Päällä– live DVD.

[youtube UMtZBtKNyDc]

 

Kaksi Vastatuuleensoutajat-albumin kappaletta: Taivuimme ja Kiila ovat kuultavan Pronssisen Pokaalin Reverbnation-sivulla. Linkki kappaleisiin löytyy tiedotteen linkistä alta.

 

Vastatuuleensoutajat -levynjulkaisukeikka:

22.2.2013 Lappeenranta, Old Cock -ravintolan alakerta.

Lisää keikkoja on luvassa.

 


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.