Progemetallisti Riverside ja monta kotimaista kiinnitetty Ilosaareen

Joensuun Ilosaarirock julkaisi uusia yhtyeitä heinäkuun festivaalille. Joensuun Laulurinteellä esiintyvät puolalainen progemetalliyhtye Riverside sekä kotimaiset Pää Kii, Lapko, Risto, Oranssi Pazuzu, Santa Cruz, Wasted, The Blanko, Death Hawks, Rauhatäti & Tes La Rok, Aksim & Musta Barbaari, Pietarin Spektaakkeli, Lieminen ja Night Lives.

Puolalainen Riverside on noussut 13 vuotta kestäneellä urallaan Euroopan progemetalliyhtyeiden kärkijoukkoon ja kerännyt laajan kannattajajoukon myös Suomesta. Tästä osoituksena keväällä 2013 julkaistu albumi Shrine of New Generations Slaves käväisi myös Suomen virallisella albumilistalla. Yhtyeen musiikkia kuvaillessa vertailukohdiksi nousevat usein esiin Tool ja Porcupine Tree. Riverside esiintyy Ilosaarirockissa lauantaina 12.7.

Ilosaarirockin julkaisemista kotimaisista esiintyjistä harjavaltalainen Lapko soittaa Ilosaarirockissa kesän ainoan keikkansa ja esittelee samalla uuden kokoonpanonsa. Triona tunnettu bändi kasvaa kesällä nelimiehiseksi, kun rumpali Janne Heikkonen vaihtaa soittimensa kitaraan. Rumpalinpenkille hyppää Tuvalusta tuttu Jussi Matikainen. Lapko on lupaillut soittavansa Ilosaarirockin keikalla myös uutta materiaalia.

– Ilosaarirock on musafanien festari ja nyt julkaistuissa bändeissä on paljon meidän omia suosikkeja ja viime vuoden parhaita juttuja. Halutaan esitellä meidän yleisölle uutta musiikkia ja tuolla on monta esikoislevynsä kanssa painiskelevaa artistia, jotka pääsee kesällä näkemään tuoreeltaan, toteaa Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Ilosaarirockin tuoreista julkistuksista esikoislevynsä ovat julkaisseet tänä vuonna joensuulainen hardcore-yhtye Night Lives ja hip hopia bluesiin sotkeva Pietarin Spektaakkeli. Hip hopin, dubstepin ja RnB:n maailmassa seikkailevat Rauhatäti & Tes La Rok, Aksim, Musta Barbaari ja Lieminen ovat vasta julkaisemassa debyyttialbumeitaan.

Ilosaarirock järjestetään 11. – 13. heinäkuuta. Festivaalilla esiintyvät muun muassa Portishead, Ellie Goulding, Alice in Chains, Haim, Mustasch, A$AP Ferg ja Trentemøller. Ilosaarirockin liput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla ja Tiketissä.