Pimiö-ohjelman paluu! Valokeilassa kotimaiset Black Light Discipline ja Garfield Steel

Pimiö palaa pitkältä tauolta ja ensimmäinen podcast-ohjelma on pullollaan lähinnä uutta kotimaista musiikkia. Kirkkaimmassa valokeilassa paistattelee kaksi yhtyettä, joista toinen debytoi ja toinen on julkaissut vahvan jatkon neljän vuoden takaiselle esikoiselleen.

Paremmin metallin maailmoista tutun Steel Mammothin nokkamiehen, Ville Pirisen, uusi projekti Garfield Steel on mielenkiintoinen keitos eri tyylilajeista. Debyyttialbumia onkin vaikea mihinkään tiettyyn genreen, kirkuvat kitarat ovat saaneet tehdä tilaa konehuoneesta kumpuaville äänille, joista löytyy enemmän tummaa postpunkia ja goottielektroa kuin sitä metallia.

Toinen pääosassa paistatteleva yhtye on neljä vuotta sitten mainion Empire pitkäsoiton julkaissut Black Light Discipline. Yhtyeen elektro-metalli on kehittynyt ja nyt kun ovet Eurooppaan alkavat raottumaan on bändillä todellinen näytön paikka. Against Each Other saattaakin olla juuri se puuttuva palanen, jolla yhtye saa jalkansa oikeiden ovien väliin.

Ohjelman historiaosuudessa vilkaistaan puolestaan 25 ja 30 vuoden päähän, David Bowien ja juuri nyt kovin ajankohtaisen Laibachin voimin.

[jwplayer config=”radionoise” file=”http://noise.fi/wp-content/uploads/podcast/120325pimio.mp3″]

Podcastissa kuultavat biisit:

Garfield Steel – Nuclear Retard
Garfield Steel – Second Sign of the Shark
Black Light Discipline – Walls Inside Us
Black Light Discipline – Serene
Jussi Wemberg – Länsirannikko hukkuu tänään

David Bowie – Cat People (Putting Out Fire)
Laibach – Leben – Tod
Black Light Discipline – Self Control
Garfield Steel – The Unexplained


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.