Perttu Häkkisen säätiö tukee “marginaalipaskaa”

Viime kesänä menehtynyt poikkitaiteellinen muusikko/toimittaja/kirjailija Perttu Häkkinen saa oman säätiön. Perttu Häkkisen Säätiö sr tukee “marginaalipaskaa” eli omaehtoista taidetta ja tutkimusta. Voisi jopa sanoa, että nyt liikutaan jo marginaalin marginaalissa.

Perttu Häkkisen säätiön hallituksessa ovat sen perustajajäsenet toimittaja Panu Hietaneva, tuottaja Heidi Laaksonen ja jääkiekkoilija Topi Jaakola, joka lahjoitti säätiön pääoman, sekä lisäksi ohjaaja Otso Tiainen, Startup Refugees -kansalaisjärjestön johtaja Elisa Vepsäläinen.

Idean isä Topi Jaakola kertoo: “En tuntenut Perttu Häkkistä henkilökohtaisesti, mutta arvostin ja kunnioitin hänen ajatteluaan. Häkkinen ei arvottanut ihmisiä yhteiskunnallisen statuksen, poliittisten aatteiden tai koulutustason perusteella, vaan suhtautui kaikkiin tasavertaisesti ja kunnioittavasti. Häkkinen jätti jälkeensä hengenperinnön, jota täytyy tukea myös tulevaisuudessa”.

“Haluamme tukea asioita, jotka olivat lähellä Perttu Häkkisen sydäntä: muun muassa salatieteiden ja uskontojen tutkimusta, undergroundkulttuuria, ITE-kirjallisuutta, valtavirrasta poikkeavaa kuvataidetta, omaperäistä tutkimustyötä ja marginaalisia kulttuuri-ilmiöitä, joiden tekijät saavat harvoin apurahoja”, kertoo toimittaja ja Häkkisen työpari Hietaneva.

Säätiöltä ei voi hakea apurahoja, vaan se myöntää niitä itse kerran tai pari vuodessa hyviksi kokemilleen kohteille.

“Perttu Häkkisen hengen perintö ja sen jatkaminen kaikkien halukkaiden asia. Säätiö on avoin kaikille yhteistyökuvioille, jotka sopivat pirtaamme eli tähtäävät suomalaisen marginaalikulttuurin tukemiseen. Lisäksi tavallinen kaduntallaaja voi tukea säätiön toimintaa osallistumalla tapahtumiin, joita järjestämme. Kerromme niistä lisää sitten, kun tähdet ovat oikeassa asennossa”, Laaksonen vinkkaa.

Elokuussa 2018 tapaturmaisesti menehtynyt toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen olisi täyttänyt tänään 10.6. 40 vuotta. Hän ehti urallaan työskennellä muun muassa Helsingin Sanomissa, Yle Puheessa ja YleX:ssä. Häkkinen kirjoitti kaksi tietokirjaa, Valonkantajat yhdessä Vesa Iitin kanssa sekä Kumpulan surmia käsittelevän Hukkuminen.