Paradise Lostin Greg Macintoshin Vallenfyren uran eka keikka Suomessa

Mm. Paradise Lost- ja My Dying Bride -taustoistaan tunnettu brittiläinen death metalin superkokoonpano Vallenfyre soittaa uransa ensimmäisen live-keikan Helsingissä helmikuussa. Huikeat arvostelut hiljattain julkaistulle ”A Fragile King” -debyyttialbumilleen kerännyt Vallenfyre esiintyy Tavastia-klubilla torstaina 2. helmikuuta. Lipunmyynti keikalle käynnistyy Tiketissä huomenna perjantaina 2. joulukuuta.

Paradise Lostin kitaristina ja biisintekijänä tunnettu Gregor Macintosh perusti Vallenfyren käydessään läpi suruaan isänsä kuolemasta. Suru purkautui ulos musiikkina ja syntyi Vallenfyren ensimmäinen pitkäsoitto “A Fragile King”. Levy julkaistiin marraskuussa ja se on saanut valtavan positiivisen vastaanoton musiikkilehdistössä.

“Levyn nimi viittaa isäni taisteluun syöpää vastaan. Loppukesästä 2009 isäni sai kuulla sairastavansa eturauhassyöpää, joka ärhäkkäästi levisi keuhkoihin. Mitään ei ollut tehtävissä ja isäni John Mackintosh menehtyi 2.joulukuuta. Albumi on osa surutyötäni ja biisien aiheet pyörivät yhteiskunnan, uskonnon, politiikan ja parisuhteiden ympärillä. Aika synkkää materiaalia”, kuvailee Gregor Macintosh.

Vallenfyreä on tituleerattu myös death metalin superkokoonpanoksi, sillä kitaristi-laulaja Macintoshin ohella muut bändin jäsenet ovat yleisölle jo entuudestaan tuttuja eri yhtyeiden riveistä. Kitarassa kuullaan Mullya sekä Hamish Glencrossia (My Dying Bride), bassossa Scootia (Doom, Extinction of Mankind) ja rummuissa Adrian Erlandssonia (At The Gates, Paradise Lost). Pelkäksi studioprojektiksi Vallenfyre ei kuitenkaan tunnustaudu, vaan suuntaa määrätietoisesti myös esiintymislavoille.

Ensimmäinen live-keikka toteutuu juurikin Helsingissä:
”Minulla on pitkä ja iloinen historia Helsingin kanssa. Aina Lepakosta 20 vuotta sitten nykypäivään, Helsinki on aina ollut yksi lempipaikoistani. Minulla on paljon lämpimiä muistoja ja vuosien varrella olen saanut paljon hyviä ystäviä sieltä. Tästä syystä päätin, että uuden bändini ensimmäinen live-esiintymisen tulisi olla Helsingissä. Älä siis missaa tätä historiallista tilaisuutta nähdä Vallenfyre livenä ensimmäistä kertaa”, Macintosh kertoo.

Vallenfyren lämppärinä nähdään seinäjokelainen Carnalation. Death metallia ja grindcorea musiikissaan yhdistelevä bändi perustettiin Provinssirockissa vuonna 2008 ja esikoisalbumi julkaistaan Spinefarmin kautta viikkoa ennen Tavastian-keikkaa.

KEIKKA
To 2.2.2012 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT
Myyntiin pe 2.12.2011 klo 9
Hinta 16 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä

Ovelta 19 euroa, mikäli lippuja on jäljellä