Päiväannos: Donald “Duck” Dunn R.I.P.

Noisen uusi Päiväannos-sarja tarjoaa päivittäisen N-vitamiini-annoksen yhden musiikkikappaleen muodossa – genrerajoista välittämättä. Seuraa Päiväannos-sarjaa myös tilaamalla se Spotify-soittolistana.

Viime sunnuntaina maailma menetti taas yhden huippumuusikon. Tällä kertaa lähti legendaarinen basisti Donald “Duck” Dunn, jonka meriitteihin lukeutuu pitkä ura Booker T & The MG’sissä sekä Stax-levy-yhtiön sessiosoittajana. Hän oli bassolinjoineen osa Staxin tavaramerkkisoundia yhdessä rumpali Al Jackson, Jr:in ja The Memphis Hornsin kanssa.

Monen nuoremman polven kuulijan ensikosketus Dunniin oli luultavasti The Blues Brothers -elokuva, jossa hän esiintyi osana veljesten taustayhtyettä. Dunn, 70, kuoli nukkuessaan sunnuntaiaamuna Tokiossa, jossa hän oli ollut keikalla edellisenä iltana. Dunnin muistoksi kuullaan Noise.fi:n päiväannoksena Booker T & The MG’sin alun perin Up Tight -elokuvaa varten tekemä hitti Time Is Tight, vuoden 1970 liveversiona.

Kuuntele myös Donaldille omistettu Spotify-soittolista, josta ilmenee kuinka uskomattoman monella merkittävällä soul- ja blues-klassikolla mies soitteli bassoaan!