Päistikkaa päin kärsää

Paistikka2-672x372

Päistikka on muutamasta mönkijäisestä ja karvakuonosta koostuva, erittäin tiukka lasten oma rock-orkesteri. Lokakuussa Rapu Records julkaisi yhtyeen omaa nimeä kantavan, varsin rajun ja raikkaan esikoisalbumin. Sen tiimoilta viisikärsäinen Päistikka suostui ankaran namupaloilla houkuttelun jälkeen antamaan Noisen mammutti-toimittajalle varsin maukkaan haastattelun suuren kärpässienen juurella.

 

   1. Mikä on Päistikka ja miten se syntyi?

 

Päistikka on rock-musiikkia soittava bändi. Se syntyi, kun me, eli M.A. Muurahainen, Mustikka, Kärpänen, Torvisieni ja Käpylehmä,tapasimme metsässä ja huomasimme paljon maailmassa tapahtuvia kummallisia asioita, joita halusimme jakaa muille. Valitettavasti olemme niin pieniä, ettei kovin monet kuule meitä. Siksi piti pistää bändi pystyyn ja ämyrit kovalle.

 

  1. Mistä lauluissa kertomanne Ankka Anan Robotti Ruun, Ketun, Pete Pöpön, ja Siilin tarinat tulevat?

 

Ankka Anas Platyrhynchos Domesticus kertoo ystävästämme Ankasta, joka halusi oppia lentämään. Ankathan eivät yleensä osaa lentää, mutta tämä ankka uskoi unelmiinsa ja rakensi rakettimoottorit siipiinsä. Robotti Ruu (who?) kertoo siitä, kuinka vanhoillakin leluilla voi leikkiä, jos niistä pitää hyvää huolta ja varoo rikkomasta niitä. Pete Pöpö taas on bakteerimaailman pahis. Jos törmäät Pete Pöpöön, alat välittömästi aivastella ja kovasti. Siilin matkalaulu kertoo ystävästämme Siili Suikkasesta, joka muuttolintujen tapaan lähtee syksyn tullen vaeltamaan lämpimämpiin maihin. Itse asiassa saimme Suikkaselta juuri pari päivää sitten postikortin Las Palmasista.

 

  1. Mitä huisia Päistikalla on, mitä muilla lastenlaulubändeillä ei tähän mennessä ole ollut?

 

No ainakin maailmanmestaruuskilpailut kesken keikan. Kannattaa tulla katsomaan livenä, mistä on kyse!

 

  1. Kuinka hurja lavashow Päistikalla on? Löytyykö pahvinen lohikäärme ja muuta?

 

Kyllähän sitä sattuu ja tapahtuu. Pari kertaa Kärpänen on nukahtanut kesken keikan. Pahvista lohikäärmettä ei ole, mutta saippuakuplia kyllä. Joskus on tullut rokattua niin kovaa, että tuntosarvet ovat pudonneet päästä. Niin ja onhan sitä tanssikilpailukin tullut järjestettyä kesken keikan!

 

  1. Mistä saatte vaikutteita ja inspiraatiota?

 

Kaikesta, mitä ympärillämme näemme. Metsässä näkee kaikenlaista, etenkin kun on niin pieni, ettei muut eläimet tai ihmiset aina edes huomaa, kun niitä tarkkailee.

 

  1. Mikä on kiteytettynä yhtyeenne sanoma maailman lapsille?

 

Ihmettele, kysy, rokkaa, oivalla ja pidä muista huolta!

 

  1. Kuinka kuvailisitte yhtyeenne jäsenistön eläimellisien eriskummallisia hahmoja tarkemmin?

 

M.A. Muurahainen on järjestelmällisen muurahaisyhdyskunnan kasvatti, mutta näkee maailmassa muutakin kuin työnteon. Hän tykkää keon rakentamisen sijaan makoilla mättäällä ja säveltää lauluja. M.A. taitaa olla ainoita suomalaisia muurahaismuusikoita… Mustikka on tarkkailija ja huomaa enemmän kuin muut bändin jäsenet. Mustikka saattaa välillä kököttää paikallaan metsässä jopa viikonpäivät ja tehdä tarkkoja havaintoja ympäristöstä. Mustikassa on myös selkeää sovittelijan vikaa, joten bändiläisten riidat ratkeavat nopeasti. Kärpänen on lähiöstä lähtöisin. Kyllästyttyään hektiseen nykymenoon Kärpänen muutti metsään ja tapasi Päistikan muut jäsenet. Kärpänen on hieman levoton ja sinkoileva luonne, varmaan siksi juuri sopiva kannujen taakse. Niin ja myös niiden eteen, koska on loistava diskotanssija. Torvisieni ei osaa puhua ihmisten kieltä toisin kuin muut päistikkalaiset. Hänen äidinkielensä on torvisieni, jota vain sienet ja kärpäset ymmärtävät. Torvisieni on hyvin ujo. Käpylehmä sanoo “joo” silloinkin, kun ei pitäisi. Poiketen muista päistikkalaisista, hän on ihmisen rakentama lelu. Käpylehmä on laumasielu eikä siksi viihdy yksin. Lisäksi hän pelkää pimeää.

 

8. Raskaan sarjan vahvistuksena debyyttialbumillanne vierailee legendaarinen Pommi-Kissa. Onko Pommi hyvä muusikko, onko hän oman kokemuksenne mukaan yhtä pahis kuin Monni, ja juoko hän keikoillanne luvatta kaikki bäkkärilimsanne?

 

Pommi on erinomainen muusikko! Limsaa ei juo, mutta hän kylläkin syö kaikki pullat, mitä löytää. Oikeastaan hän ei suostu edes soittamaan tai tulemaan lavalle ilman pullaa. Täytyy kyllä sanoa, että Monni on varmaan kissoista pahiksempi. Pommi ei pidä huolta reviiristään, vaan päästää kaikki lähelleen ja hyväksyy heidät sellaisena kuin ovat. Hei kamoon, se kissahan hengaa jäniksenkin kanssa!

 

  1. Videoiden perusteella teillä näyttää keikoilla eturivi täynnä pinkkipaitaisia, innokkaasti kiljuvia pikkutyttöjä. Tekeekö tuollainen kokemus haastavaksi pitää oma pää kylmänä ja eläimen luonto kurissa?

 

Kyllä meinaamme itsekin villiintyä, kun yleisössä tanssitaan. Onneksi itsekin voimme tanssia ja riehua sen verran, kun soitinten takaa (ja edessä) pystymme.

 

  1. Mitä Päistikan vekkuli vuosi 2016 tulee pitämään sisällään?

 

Keikkoja, rokkia, kesää, matkustelua päismobiililla, lentoharjoituksia (Kärpäsellä), uusia biisejä ja tietenkin uusia kavereita!!

 

Noisen mammutti lähteekin tästä kömpimään kohti metsän siimestä katsomaan päistikan keikkaa, eturiviin, räkä poskella.

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.