Overkill: The Electric Age – Maailman parasta divaritason thrashia

Nuclear Blast, 2012

New Yorkin suunnilla päämajaansa pitävä Overkill ei koskaan murtautunut thrashmetalin kuninkuusluokkaan, mutta yhtä kaikki ryhmä jatkaa silti sitkeästi taivaltaan. Alusta asti mukana olleet vokalisti Bobby ”Blitz” Ellsworth ja basisti D.D. Verni ovat matkan varrella nähneet melkoisen joukon kitaristeja ja rumpaleita, mutta nyt ryhmä on ollut jo viimeiset seitsemän vuotta samassa muodossa. Tuona aikana Overkill on elänyt uutta kevättään ja yhtyeen nousujohteinen suosio tuntuu vain kasvavan.

Overkillin kuudestoista pitkäsoitto on nopeaa ja aggressiivista thrashia, jossa piisaa niin vauhtia kuin vaarallisia tilanteitakin. Blitzin vokaalit saavat edelleen hämmästymään, sillä viidenkympin merkkipaalu jäi tämän sumusireenin selän taakse jo muutama vuosi sitten. Nuoruus on kuitenkin nähtävästi vain mielentila, sillä Blitz ei kuulostanut näin vaaralliselta ja voimakkaalta edes muinoin 80-luvulla. Rumpujen taakse vuonna 2005 kiinnitetty Ron Lipnicki tekee myös uskomattoman tasokasta työtä, sillä juuri näin thrash-levyjen kuuluukin vyöryä eteenpäin.

Ryhmä käy heti avauslaukauksen jälkeen kraiveleihin ja Electric Rattlesnake sekä Wish You Were Dead kiteyttävät kaiken oleellisen alkuperäisen thrashin ytimestä. Kohokohdaksi nousee myös hieman myöhemmin soiva Drop the Hammer Down, jolla ryhmä tiputtaa aavistuksen verran kierroksia ja kitarat pääsevät jauhamaan entistä rankemmin. Mielenkiintoista rakentelua tarjoaa myös 21st Century Man, tosin nyt kaavasta jää puuttumaan se x-tekijä, joka nostaisi mainion siivun erinomaisiksi.

Ajat tulevat ja menevät, mutta Overkill se vain jatkaa alkuvoimaisen thrashinsa parissa ja hyvä niin. Antaa muiden hölmöillä loureedien ja ties keiden kanssa.

4/5